5 رسپی آسان بستنی یخی توت فرنگی بدون دستگاه
به گزارش سفر به مالزی، بستنی یخی توت فرنگی یا همان بستنی آلاسکا توت فرنگی از دلچسب ترین و پرطرفدارترین انواع دسر تابستانی است که با رنگ دل انگیز و طعم طبیعی اش، بچه ها و بزرگسالان را به یک میزان شاد می نماید. این دسر ساده و خوشمزه را می توانید با مواد در دسترس و بدون احتیاج به دستگاه بستنی ساز هم به صورت ساده و رژیمی و هم با طعم خامه ای به راحتی در منزل درست کنید. با این مقاله از در همراه ما باشید تا طرز تهیه بستنی یخی توت فرنگی به چند روش مختلف را به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه بستنی یخی توت فرنگی شیری و خامه ای در یک نگاه
برای تهیه بستنی یخی توت فرنگی شیری و خامه ای، ابتدا توت فرنگی های شسته شده و خرد شده را در مخلوط کن یا دستگاه غذاساز بریزید و پوره کنید. سپس، شکر و آبلیمو را به پوره توت فرنگی بیفزایید و به خوبی مخلوط کنید.
در ادامه، شیر و وانیل را به ترکیب اضافه کنید و هم بزنید تا مایه ای یکدست ایجاد گردد. خامه فرم گرفته را در مرحله آخر به مایه بستنی یخی بیفزایید. این ترکیب را به آرامی با لیسک فولد کنید تا بافتی نرم و خامه ای ایجاد گردد.
در آخر، مایه آماده شده را در قالب های بستنی یخی بریزید و چوب بستنی را در مرکز هر قالب قرار دهید. قالب ها را به مدت 6 الی 8 ساعت در فریزر بگذارید تا کاملا خودشان را بگیرند. سپس، بستنی ها را سرو کنید و از طعم دلپذیرشان لذت ببرید.
برای مطالعه جزییات، مواد لازم و ادامه مراحل طرز تهیه بستنی یخی توت فرنگی ادامه این مطلب را مطالعه کنید.
مواد لازم برای تهیه بستنی یخی توت فرنگی (با شیر و خامه)
مواد اولیه | اندازه مورد احتیاج |
توت فرنگی تازه یا توت فرنگی منجمد | 300 گرم |
شیر (پرچرب) | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
خامه ساده صبحانه یا خامه فرم گرفته | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
شکر | 1/3 لیوان فرانسوی دسته دار |
وانیل | نصف قاشق چای خوری |
آبلیمو | 1 قاشق غذاخوری |
مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 15 الی 20 دقیقه
مدت زمان لازم برای تهیه بستنی یخی توت فرنگی: حداقل 6 الی 8 ساعت
مراحل طرز تهیه بستنی یخی توت فرنگی شیری و خامه ای
طرز تهیه بستنی یخی توت فرنگی با شیر و خامه، با ماست، با آب پرتقال و آب آناناس، با موز و میوه های دلخواه یا اصلا با آب آشامیدنی به صورت ساده، دو رنگ، رژیمی یا وگان قابل انجام است. اگر سوال شما هم این است که با توت فرنگی یخ زده چی درست کنم ادامه این مطلب را مطالعه کنید.
مرحله اول: توت فرنگی ها را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه بستنی یخی توت فرنگی با شیر و خامه، ابتدا باید توت فرنگی ها را به خوبی بشویید و در سبد بریزید تا آب اضافی آن ها کاملا خارج گردد. سپس، برگ ها و کلاهک های توت فرنگی ها را به دقت جدا کنید. ().
توت فرنگی های شسته و بدون برگ را به قطعات کوچک برش بزنید. برای این که بافت بستنی یخی شما حسابی نرم و خوشمزه باشد، پیشنهاد می کنیم از توت فرنگی های کاملا رسیده و شیرین بهره ببرید.
مرحله دوم: توت فرنگی ها را پوره کنید
تکه های توت فرنگی را در مخلوط کن یا دستگاه غذاساز بریزید و حسابی هم بزنید تا توت فرنگی ها کاملا پوره شوند. برای پوره کردن توت فرنگی از گوشتکوب برقی نیز می توانید بهره ببرید.
مرحله سوم: شکر و آبلیمو را اضافه کنید
در این مرحله از طرز تهیه بستنی یخی با توت فرنگی، شکر و آبلیموی تازه را نیز به پوره توت فرنگی اضافه کنید. دستگاه غذاساز را دوباره روشن کنید و این مواد را برای یکی دو دقیقه دیگر به خوبی مخلوط کنید تا بافتی یکدست ایجاد گردد.
در صورت تمایل، برای خرید شکر می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله چهارم: باقی مواد را اضافه کنید
پس از آن که پوره توت فرنگی حسابی یکدست شد، وقت آن است که شیر و وانیل را نیز به محتویات دستگاه غذاساز اضافه کنید. این مواد را هم به خوبی مخلوط کنید تا مایه روان و یکنواختی ایجاد گردد.
برای خرید شیر و وانیل می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله پنجم: خامه را به مایه بستنی اضافه کنید
در این مرحله، باید مایه بستنی یخی را در ظرف مناسبی بریزید و خامه صبحانه یا خامه فرم گرفته () را به آن اضافه کنید. این بار، مواد را با لیسک به آرامی فولد کنید تا ترکیب یکدستی به دست آید و پف خامه هم نخوابد.
برای خرید خامه صبحانه می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله ششم: قالب های بستنی را پر کنید
در این مرحله باید مایه آماده شده را در قالب های بستنی یخی بریزید. اگر قالب بستنی ندارید، می توانید از لیوان های یک بارمصرف کوچک بهره ببرید. چوب بستنی را هم در مرکز هر قالب قرار دهید.
مرحله هفتم: قالب های بستنی را در فریزر بگذارید
پس از آن، قالب های حاوی مایه بستنی یخی توت فرنگی را حداقل به مدت 6 الی 8 ساعت یا برای یک شب تا صبح در فریزر قرار دهید تا مایه بستنی کاملا یخ بزند و بستنی ها حسابی خودشان را بگیرند.
مرحله آخر: بستنی یخی توت فرنگی را سرو کنید
پس از گذشت این مدت، قالب ها را از فریزر بیرون بیاورید و فقط برای چند ثانیه در آب ولرم فرو کنید تا بستنی یخی توت فرنگی به راحتی از قالب خارج گردد. مراقب باشید، آب زیادی گرم نباشد و داخل قالب هم نگردد. سپس بستنی را از قالب خارج نموده و بلافاصله سرو کنید.
ضمناً شما می توانید انواع را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه بستنی یخی توت فرنگی به چند روش دیگر
درست کردن بستنی یخی توت فرنگی به روش های دیگر هم مرسوم است.
روش تهیه بستنی یخی توت فرنگی رژیمی
در طرز تهیه بستنی یخی ماستی خوشمزه با توت فرنگی، شما به 400 گرم توت فرنگی تازه یا توت فرنگی یخ زده ()، 2 الی 3 قاشق غذاخوری عسل یا شیره افرا (یا شیره خرما)، نصف لیوان ماست یونانی بدون چربی یا کم چرب، 1 قاشق غذاخوری آبلیموی تازه و چند برگ نعنای تازه (اختیاری) احتیاج دارید.
برای درست کردن این بستنی یخی، باید عسل، آبلیمو و برگ نعنا را داخل غذاساز بریزید و به توت فرنگی ها اضافه کنید. این مواد را تا رسیدن به بافتی یکدست به خوبی مخلوط کنید. سپس، مایه به دست آمده را در ظرف مناسبی بریزید و ماست یونانی را نیز به آن اضافه کنید. این ترکیب را با لیسک به آرامی فولد کنید تا هم مواد کاملا مخلوط شوند و هم پف ماست نخوابد. حالا، مایه به دست آمده را در قالب ها بریزید و مطابق دستور بالا حداقل برای 6 الی 8 ساعت در فریزر بگذارید.
روش تهیه بستنی یخی توت فرنگی ساده
برای تهیه بستنی یخی توت فرنگی با رسپی ساده، کافی است 400 گرم توت فرنگی را همراه با نصف لیوان شکر، 1 قاشق غذاخوری آبلیموی تازه و نصف لیوان آب در دستگاه غذاساز یا مخلوط کن بریزید و به خوبی ترکیب کنید. باقی مراحل را عینا مانند دستور بالا دنبال کنید.
روش تهیه بستنی یخی توت فرنگی وگان
برای تهیه نسخه گیاهی و وگان بستنی یخی توت فرنگی، باید 300 گرم توت فرنگی تازه را همراه با سه چهارم لیوان شیر گیاهی (شیر بادام، یا شیر جو دوسر)، 1 الی 2 قاشق غذاخوری عسل گیاهی یا شیره خرما ()، نصف قاشق چای خوری وانیل طبیعی و 1 قاشق چای خوری آبلیموی تازه در غذاساز بریزید.
این ترکیب را به خوبی هم بزنید تا مایه کاملا یکدستی ایجاد گردد. در صورت تمایل، می توانید یک عدد موز رسیده را نیز به این مواد اضافه کنید تا بافت بستنی یخی توت فرنگی کاملا کرمی گردد. باقی مراحل را عینا مانند دستور بالا دنبال کنید.
دستور تهیه بستنی یخی موز و توت فرنگی
طرز تهیه بستنی یخی موز و توت فرنگی با استفاده از 200 گرم توت تازه یا یخ زده، 2 عدد موز رسیده، نصف پیمانه شیر، 1 الی 2 قاشق عسل یا شیره خرما و کمی وانیل قابل انجام است.
برای درست کردن بستنی یخی توت فرنگی با موز، ابتدا میوه های شسته و خرد شده را در غذاساز بریزید و حسابی پوره کنید. سپس، باقی مواد را نیز به پوره میوه اضافه نموده و حسابی مخلوط کنید تا مایه یکدستی ایجاد گردد. در ادامه، مایه به دست آمده را در قالب ها بریزید و باقی مراحل را مطابق دستور بالا دنبال کنید.
روش تهیه بستنی یخی توت فرنگی دو رنگ
برای تهیه بستنی یخی توت فرنگی دو رنگ یا لایه ای، کافی است مایه بستنی را در دو مرحله با رنگ و ترکیب متفاوت آماده کنید و به صورت لایه لایه در قالب بریزید. برای این منظور، اندازهی از پوره توت فرنگی را بدون افزودن خامه یا شیر کنار بگذارید.
این پوره را فقط با کمی شکر و آبلیمو طعم دار کنید و هم بزنید تا رنگ آن وضوح بیشتری پیدا کند و قرمز بماند. سپس، باقی پوره توت فرنگی را با شیر و خامه یا ماست ترکیب کنید تا رنگ آن روشن تر شده و صورتی یا کرم رنگ گردد.
این لایه لطیف تر و خامه ای تر خواهد بود. در ادامه، یک سوم یا نیمی از قالب را با مایه اول پر کنید و قالب را حدود 30 الی 45 دقیقه در فریزر بگذارید تا کمی سفت گردد. پس از آن، لایه دوم را با احتیاط روی لایه اول بریزید. حالا، چوب بستنی را در مرکز قالب قرار دهید و قالب را حداقل به مدت 6 ساعت در فریزر بگذارید تا هر دو لایه کاملا یخ بزنند.
بیشتر بخوانید:
نکات مهم در طرز تهیه بستنی یخی توت فرنگی
- برای ایجاد بافت و ظاهر مجذوب کننده تر، پس از ترکیب کردن همه مواد، می توانید چند تکه توت فرنگی خرد شده یا اندازهی دانه چیا را نیز به مایه بستنی یخی توت فرنگی اضافه کنید. سپس، مایه حاوی قطعات توت فرنگی یا دانه چیا را در قالب بریزید و داخل فریزر بگذارید.
- اگر می خواهید مایه بستنی یخی توت فرنگی را با خامه فرم گرفته یا ماست یونانی درست کنید، باید خامه یا ماست را در مرحله آخر به مخلوط بیفزایید. سپس، این ترکیب را با لیسک هم بزنید تا پف آن حفظ گردد.
- در صورت تمایل، به جای توت فرنگی تازه می توانید از توت فرنگی یخ زده بهره ببرید.
- در صورت تمایل، می توانید پوره توت فرنگی را قبل از اضافه کردن هر ماده دیگری از صافی رد کنید تا دانه های توت فرنگی جدا شوند و بافتی لطیف تر به دست آید.
- اگر بستنی یخی توت فرنگی را برای بچه ها درست می کنید، بهتر است نسخه ماستی و رژیمی را تهیه کنید تا مغذی و کم شکر باشد.
- در صورت تمایل، به جای شکر و عسل می توانید طعم بستنی یخی توت فرنگی را با استفاده از پوره خرما یا موز رسیده، شیرین کنید.
- برای درست کردن بستنی های مختلف از جمله بستنی توت فرنگی برای بچه ها زیر 1 سال از عسل استفاده نکنید.
- در صورت تمایل، می توانید مقدار شیرینی بستنی یخی توت فرنگی را مطابق ذائقه خودتان تنظیم نموده و از اندازه مواد شیرین کننده را به دلخواه کمی بیشتر یا کمتر کنید.
- در صورت تمایل، به جای افزودن شیر یا آب معمولی می توانید بستنی یخی توت فرنگی را با آب پرتقال یا آب آناناس درست کنید.
- با افزودن اندازه کمی آبلیموی تازه، طعم توت فرنگی اندکی برجسته تر می گردد. ضمناً، اضافه کردن آبلیموی تازه به حفظ رنگ توت فرنگی هم یاری می نماید.
- اگر قالب بستنی ندارید، می توانید از لیوان های کوچک یک بار مصرف و چوب بستنی بهره ببرید. برای این منظور، لیوان های حاوی مایه بستنی را برای 30 الی 40 دقیقه در فریزر بگذارید تا مایه بستنی کمی یخ بزند. سپس، چوب بستنی ها را در مرکز لیوان ها قرار دهید تا در وسط بمانند. در ادامه، لیوان ها را دوباره در فریزر بگذارید.
- اگر می خواهید بستنی یخی توت فرنگی را برای مدت طولانی تری نگهداری کنید، حتما آن را در کیسه زیپ دار داخل فریزر قرار دهید تا بوی فریزر را به خودش نگیرد و دچار یخ زدگی سطحی هم نگردد.
فوت و فن های خوشمزه شدن بستنی یخی توت فرنگی
آیا می توانیم بستنی یخی را با توت فرنگی یخ زده درست کنیم؟
بله. توت فرنگی یخ زده کاملا مناسب است؛ اما پیش از استفاده، اجازه دهید کمی نرم گردد تا راحت تر پوره شده و با مواد دیگر ترکیب گردد.
چکار کنیم بافت بستنی یخی نرم تر و کمتر یخی گردد؟
افزودن اندازه کمی شیر، خامه، ماست یونانی یا موز له شده به نرم تر شدن بافت بستنی یخی یاری نموده و از یخ زدگی کریستالی آن جلوگیری می نماید.
به جای شکر از چه شیرین کننده هایی استفاده کنیم؟
شیره افرا، عسل، شیره خرما یا حتی موز رسیده جایگزین های سالم تری هستند. اگر بستنی یخی را برای بچه ها درست می کنید، بهتر است برای شیرین کردن طعم بستنی از میوه های طبیعی بهره ببرید. توجه داشته باشید، برای بچه ها زیر 1 سال نباید از عسل بهره ببرید.
آیا می توانیم بستنی یخی را از قبل درست کنیم و چند روز نگهداریم؟
بله. می توانید بستنی یخی را تا یک هفته در فریزر نگهداری کنید. برای جلوگیری از جذب بوی فریزر، آن ها را در کیسه های دربسته یا ظروف درب دار قرار دهید.
منبع: افق کوروش