طرز تهیه کوکی پودینگ کریسمس بدون ترک، خمیر شدن و وا رفتن
به گزارش سفر به مالزی، کوکی پودینگ یکی از مجذوب کننده ترین است. این شیرینی خوش آب و رنگ و خوشمزه شکلاتی گزینه مناسبی برای دورهمی ها و مهمانی های کریسمس و شب سال نوی میلادی است. اگر شما هم از علاقه مندان به شیرینی ها و دسرهای کریسمسی هستید، با ما در این مقاله از در همراه باشید تا طرز تهیه کوکی پودینگ کریسمس را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه کوکی پودینگ کریسمس
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
کره حیوانی (بدون نمک) | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
شکر قهوه ای | 3/4 لیوان فرانسوی دسته دار |
بیکینگ پودر | نصف قاشق چای خوری |
زرده تخم مرغ | 2 عدد |
پودر کاکائو | 2 قاشق غذاخوری |
آرد سفید قنادی | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
شکلات (چیپسی نسوز) (اختیاری) | به مقدار لازم |
نمک | 1/4 قاشق چای خوری |
شکلات چیپسی تلخ | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
مواد لازم برای تزیین کوکی پودینگ کریسمس
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
شکلات شیری | 300 گرم |
خمیر شکر سبز و قرمز | به مقدار لازم |
مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 40 دقیقه
مدت زمان لازم برای تهیه کوکی پودینگ کریسمس: 10 دقیقه
مراحل طرز تهیه کوکی پودینگ کریسمسی
کوکی پودینگی کریسمس مثل جزو محبوب ترین شیرینی های کریسمسی است. مراحل طرز تهیه کوکی پودینگ کریسمس را دنبال نموده و این دسر کریسمسی را با استفاده از شکلات شیری و خمیر شکر به زیبایی تزیین کنید.
مرحله اول: مواد اولیه کوکی پودینگ را آماده کنید
پیش از آغاز مراحل طرز تهیه کوکی پودینگ کریسمس، کره و تخم مرغ ها را از یخچال خارج کنید و به مدت 20 دقیقه در آشپزخانه بگذارید تا به دمای محیط برسند.
تخم مرغ ها را بشکنید و زرده و سفیده آن ها را جدا کنید. برای درست کردن این کوکی پودینگ کریسمسی شما فقط به زرده تخم مرغ احتیاج دارید. بنابراین، سفیده ها را در ظرف درپوشیده مناسبی بریزید و در یخچال بگذارید تا بعدا در تهیه انواع غذا، دسر و شیرینی از آن ها بهره ببرید. آرد قنادی، بیکینگ پودر و پودر کاکائو را با یکدیگر ترکیب نموده و 2 مرتبه الک کنید.
در صورت تمایل، برای خرید کره حیوانی، تخم مرغ، آرد قنادی، بیکینگ پودر و پودر کاکائو می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله دوم: مایه اولیه خمیر کوکی را آماده کنید
در این مرحله از طرز تهیه کوکی پودینگ مخصوص کریسمس، کره هم دما با محیط را در ظرف مناسبی بریزید و شکر قهوه ای را نیز به آن اضافه کنید. این مواد را با لیسک به صورت دورانی در جهت عقربه های ساعت به مقدار ای هم بزنید تا کاملا با یکدیگر ترکیب شوند.
برای خرید شکر قهوه ای می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله سوم: زرده تخم مرغ را اضافه کنید
حالا، 2 عدد زرده تخم مرغ را نیز به ترکیب کره و شکر قهوه ای اضافه کنید. دوباره با لیسک این مواد را تا جایی هم بزنید که خمیر یکدستی ایجاد گردد.
مرحله چهارم: مواد خشک را اضافه کنید
در این مرحله از طرز تهیه کوکی پودینگی کریسمس، ترکیب آرد، پودر کاکائو و بیکینگ پودر که قبلا 2 مرتبه الک کردید را همراه با نمک به مایه اولیه کوکی اضافه کنید.
این مواد را نیز با لیسک حسابی هم بزنید تا خمیر یکدستی ایجاد گردد. خمیر را بعد از یکدست شدن دیگر هم نزنید چون زیاد هم زدن خمیر در نهایت کوکی را بعد از پخت خشک و سفت می نماید.
برای خرید نمک می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله پنجم: شکلات چیپسی تلخ را در خمیر بریزید
پس از یکدست شدن خمیر کوکی، نوبت به اضافه کردن شکلات چیپسی تلخ می رسد. بنابراین، قطعات شکلات چیپسی را نیز در ظرف حاوی خمیر کوکی بریزید و با لیسک به خوبی هم بزنید تا شکلات ها به طور نسبتا یکنواختی در خمیر کوکی پراکنده شوند.
مرحله ششم: سینی فر را آماده کنید
حالا، کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید. سپس، به مقدار یک قاشق غذاخوری سر پر از خمیر کوکی را بردارید و با دست به شکل گلوله ای فرم دهید. خمیر فرم گرفته را روی کاغذ روغنی در سینی قرار دهید. این کار را تا جایی ادامه دهید که خمیر کوکی تمام گردد.
یادتان باشد، کوکی ها را با فاصله در سطح سینی فر بچینید. توجه داشته باشید، خمیر این شیرینی کریسمسی حاوی مقدار قابل توجهی کره است. بنابراین، به محض قرار گرفتن در معرض حرارت فر خودش را پهن می نماید.
پس، احتیاجی نیست شما خمیر را پهن کنید؛ فقط آن را به صورت گلوله ای روی کاغذ روغنی بگذارید. در غیر این صورت، ممکن است کوکی های شما در طول پخت زیادی نازک و خشک شوند.
مرحله هفتم: سطح کوکی ها را با شکلات چیپسی نسوز بپوشانید
در این مرحله تعدادی شکلات چیپسی نسوز را روی هر یک از خمیرهای گلوله ای قرار دهید. این شکلات ها را باید با دست کمی فشار دهید تا در خمیر کوکی شکلاتی فرو بروند.
مرحله هشتم: کوکی ها را استراحت دهید
حالا، سینی حاوی کوکی های شکلاتی پخته نشده را برای یک ساعت در یخچال بگذارید تا کوکی شکلاتی حسابی خودش را بگیرد و برای پخت آماده گردد. در 15 دقیقه پایانی استراحت کوکی، فر را هم روشن نموده و روی دمای 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم گردد.
مرحله نهم: کوکی شکلاتی را بپزید
در این مرحله از طرز تهیه کوکی پودینگ به عنوان شیرینی مخصوص کریسمس، ابتدا از گرم بودن فر مطمئن شوید که کوکی ها وا نروند. سپس، سینی حاوی کوکی را از یخچال بیرون بیاورید و برای 10 دقیقه در طبقه میانی فر بگذارید تا بپزد. پس از گذشت این مدت، فر را خاموش نموده و سینی را خارج کنید تا کوکی ها خنک شوند.
مرحله دهم: شکلات شیری سفید را ذوب کنید
در فاصله خنک شدن کوکی ها، شکلات شیری را در ظرف پیرکس مناسبی قرار دهید و روی بخار کتری یا سماور بگذارید تا با حرارت غیر مستقیم به ذوب گردد.
برای خرید انواع شکلات مانند شکلات شیری می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله یازدهم: کوکی پودینگ کریسمس را تزیین کنید
پس از ذوب شدن شکلات شیری، هر یک از کوکی ها را در شکلات سفید فرو نموده یا روی آن ها را به شکل دلخواه با مقداری شکلات شیری تزیین کنید.
کوکی ها را دوباره روی کاغذ روغنی بچینید. سپس، خمیر شکر قرمز و سبز را نیز به فرم دلخواه برش بزنید. قطعات خمیر شکر را روی شکلات شیری بگذارید و کوکی پودینگ کریسمس را به برترین شیوه ممکن به سلیقه خودتان تزیین کنید.
مرحله دوازدهم: کوکی ها را در یخچال بگذارید
پس از تزیین کردن کوکی ها، سینی را دوباره برای 15 الی 30 دقیقه داخل یخچال قرار دهید تا تزیینات روی کوکی با سرعت بیشتری سفت شوند.
مرحله آخر: کوکی پودینگ کریسمس را سرو کنید
پس از گذشت این مدت، کوکی ها را از یخچال بیرون بیاورید و در ظرف سرو بچینید. شما می توانید این شیرینی و دسر کریسمسی را به تنهایی یا همراه با انواع نوشیدنی گرم میل کنید.
بعلاوه شما می توانید انواع را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.
نکات مهم در طرز تهیه کوکی پودینگ کریسمسی
- پیشنهاد می کنیم در طرز تهیه کوکی پودینگ کریسمسی حتما از کره حیوانی بهره ببرید تا بافت کوکی های شما نرم تر گردد. کره گیاهی موجب سفت شدن بافت کوکی می گردد.
- برای تهیه انواع کوکی بهتر است از شکر قهوه ای مرطوب و با کیفیت بهره ببرید.
- پس از اتمام مدت زمان لازم برای پخت، متوجه می شوید که کوکی های شما هنوز بافت شل و نرمی دارند. نگران نباشید! این شیرینی خوشمزه پس از خنک شدن سطح ترد و مغز نرمی خواهد داشت.
- پس از خنک شدن، کوکی ها را در ظرف درپوشیده بگذارید تا خشک و سفت نشوند.
- در صورت تمایل، می توانید مقداری مغزیجات دلخواه مانند گردو، بادام یا فندق خرد شده را نیز به خمیر کوکی پودینگی اضافه کنید.
- برای تزیین کوکی پودینگ کریسمس به جای شکلات شیری و خمیر شکر می توانید از خامه قنادی فرم گرفته و آیسینگ های رنگی یا ترافل رنگی بهره ببرید.
- در صورت تمایل، برای فرم دادن خمیر این کوکی می توانید از قالب کوکی کریسمس بهره ببرید.
- در صورت استفاده از فر برقی یا آون توستر باید دمای دستگاه را روی 160 درجه سانتی گراد تنظیم کنید.
فوت و فن های خوشمزه شدن کوکی پودینگ کریسمس
طرز تهیه خمیر شکر برای انواع کوکی و شیرینی چگونه است؟
برای تهیه خمیر شکر (Sugar Paste) شما به 400 گرم پودر شکر، 55 گرم عسل یا گلوکز، 30 گرم آب سرد، 5 گرم ژلاتین، 30 گرم کره هم دما با محیط و رنگ خوراکی احتیاج دارید. طرز تهیه خمیر شکر به این صورت است که ابتدا باید ورق ژلاتین را در آب بگذارید تا نرم گردد.
سپس، ژلاتین نرم شده را همراه با مقدار مشخص شده آب سرد روی حرارت بگذارید تا کاملا حل گردد. در ادامه، همه مواد (به جز کره و رنگ خوراکی) را در ظرف مناسبی بریزید و با همزن به مقدار ای هم بزنید تا خمیر خودش را بگیرد.
پس از آن، کره را نیز به خمیر اضافه کنید و ورز دهید تا کاملا به خورد خمیر برود. این خمیر را داخل کیسه پلاستیکی قرار دهید و برای 2 روز در دمای محیط بگذارید تا استراحت کند.
سپس، مقدار مورد احتیاج از خمیر شکر را با چند قطره رنگ خوراکی دلخواه ترکیب نموده و به ضخامت دلخواه پهن کنید. این خمیر رنگی را با قالب یا به فرم دلخواه برش بزنید و برای تزیین انواع و اقسام شیرینی ها و دسرها مورد استفاده قرار دهید.
طرز تهیه کوکی با قالب چگونه است؟
برای درست کردن کوکی با قالب، کافی است خمیر کوکی را آماده کنید و به شکل دلخواه قالب بزنید. باقی مراحل را طبق دستور بالا دنبال کنید.
چرا کوکی وا میره؟
هم زدن بیش از حد کره و شکر ممکن است باعث وا رفتن کوکی باشد. اگر هم فر سرد باشد کوکی ها وا می روند. بعلاوه حتما از کاغذ روغنی کف سینی فر بهره ببرید و روغن را روی سینی فر اسپری نکنید.
چرا کوکی سفت و خشک میشه؟
از جمله دلایل اصلی سفت و خشک شدن کوکی هم زدن بیش از حد خمیر یا استفاده زیاد از آرد در مایه خمیر کوکی است.
چرا کوکی ترک می خوره؟
اگر مقدار مایعات را در مایه کوکی کمتر از مقدار گفته شده در نظر بگیرید، اگر خمیر شیرینی را کم ورز دهید یا اگر مقدار آرد زیاد باشد کوکی ترک می خورد.
منبع: افق کوروش