طرز تهیه خورشت قیمه با مرغ مجلسی و رستورانی
به گزارش سفر به مالزی، قیمه از آن دسته غذاهای ایرانی است که هم برای مهمانی ها، هم وعده های غذایی داخل منزل هوادار دارد و در کنارش به خاطر قیمه هایی که در مراسم مذهبی به عنوان نذری پخته می گردد، بسیار محبوب است. معمولا خورشت قیمه را با گوشت قرمز تهیه می نمایند اما اگر دوست دارید، می توانید مرغ را جایگزین کنید. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه خورشت قیمه ساده را مرور نموده بودیم و در ادامه طرز تهیه خورشت قیمه با مرغ را آنالیز خواهیم کرد.
مواد لازم برای تهیه خورشت قیمه با مرغ
- سینه یا ران مرغ 500 گرم
- پیاز 2 عدد میانه
- لپه 1 پیمانه
- رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
- لیمو عمانی 2 عدد
- زعفران دم نموده به مقدار لازم
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، دارچین به مقدار لازم
- روغن به مقدار لازم
طرز تهیه خورشت قیمه با مرغ
1. آماده سازی مواد
در اولین مرحله از طرز تهیه خورشت قیمه با مرغ ابتدا لپه را از شب قبل خیس کنید. مرغ را به قطعات دلخواه برش دهید بعد پیازها را خرد کنید و لیمو عمانی را با چنگال چند سوراخ ایجاد کنید.
نکته: اگر زمان کافی ندارید، می توانید لپه را یک تا دو ساعت در آب بخیسانید.
2. پخت مواد قیمه
وقتی لپه خوب خیس خورد زمان آن است که خورشت قیمه را آماده کنید برای این کار ابتدا پیاز خرد شده را در روغن تفت دهید تا طلایی رنگ گردد بعد مرغ را به پیاز اضافه نموده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند سپس زردچوبه، فلفل سیاه و نمک را به مواد اضافه نموده و تفت دهید تا عطر ادویه ها آزاد گردد سپس لپه خیس خورده و آبکش نموده را به مواد اضافه کنید و کمی تفت دهید و بعد هم رب را اضافه کنید و در نهایت به مقدار کافی آب اضافه کنید تا روی مواد را بگیرد و اجازه دهید خورشت ابتدا با حرارت بالا به جوش آید و بعد حرارت را کم کنید و اجازه دهید خورشت با حرارت میانه بپزد.
3. پخت خورشت
وقتی کمی خورشت پخت حرارت را کم نموده و اجازه دهید خورشت به مدت یک ساعت با حرارت ملایم بپزد. در نیم ساعت آخر پخت، رب گوجه فرنگی و لیمو عمانی را به خورشت اضافه کنید. در نهایت هم در 10 دقیقه آخر پخت، زعفران دم نموده را به خورشت اضافه کنید و خورشت قیمه را با برنج زعفرانی سرو کنید.
نکته: دارچین را در آخرین مراحل پخت به قیمه اضافه کنید تا خورشت شما سیاه نگردد.
نکات تکمیلی برای تهیه خورشت قیمه با مرغ
حالا که با مراحل تهیه و پخت خورش قیمه با مرغ آشنا شدید، بد نیست که با چند نکته و فوت و فن برای تهیه یک خورش قیمه خوشمزه و مجلسی هم آشنا شوید. این نکات کوچک می توانند طعم و ظاهر خورش شما را به طور قابل توجهی بهبود ببخشند و باعث شوند یک خورش قیمه حرفه ای و لذیذ داشته باشید. پس با ما همراه باشید تا با این فوت و فن ها آشنا شوید.
نکات مهم برای مرغ خورش قیمه
برای خرد کردن سینه مرغ باید ابتدا سینه های مرغ را به تکه های درازی به عرض 1/5 تا 2 سانتی متر برش بزنید. سپس هر برش را به قطعات مناسب با عرض 1/5 تا 2 سانتی متر برش بزند.
اگر تکه های گوشت مرغ را برای قیمه با دقت برش نزنید، قیمه طبخ شده شما چندان ظاهر مجلسی نخواهد داشت، باید برای تمیز و زیبا شدن تکه های گوشت مرغ، در خورش قیمه دقت لازم را به خرج دهید. به این ترتیب خورش مجلسی شما شکیل و دلچسب به نظر مهمان ها خواهد آمد.
ران مرغ را قیمه نکنید
گوشت ران مرغ بافت چرب و لطیف تری دارد و برای گوشت قیمه ای که حالت مکعبی ریز از آن انتظار می رود، مناسب نیست.
مقدار استاندارد مواد برای قیمه
اگر می خواهید خورشت قیمه خود را برای افراد زیادی تهیه کنید بهتر است حتما به مقدار و نسبت مواد دقت کنید پس برای هر فرد دو قاشق غذاخوری سر صاف لپه در نظر بگیرید. گوشت هم می تواند 3 تا 4 تکه برای هر نفر باشد.
خوش رنگ و خوش طعم شدن خورشت قیمه
برای خوشرنگ شدن خورشت قیمه می توانید از کمی زعفران در مرحله تفت دادن پیاز بهره ببرید. برای طعم بهتر خورش قیمه می توانید از کمی آب نارنج یا آب لیمو ترش در خورشت بهره ببرید. یادتان باشد حتما رب گوجه را قبل از اضافه کردن به خورشت در حال پخت در مقداری روغن تفت دهید تا خامی آن گرفته گردد.
غلظت بیشتر قیمه با مرغ
اگر دوست دارید خورشت قیمه غلیظ تر گردد، می توانید در انتهای پخت حرارت را زیاد نموده و اجازه دهید آب اضافی آن تبخیر گردد.
علت استفاده از لیمو عمانی
لیمو عمانی به خورش قیمه طعم ترش و دلپذیری می دهد. قبل از استفاده، لیمو عمانی را با چنگال چند سوراخ کنید تا طعم آن بهتر به خورش نفوذ کند.
اضافه کردن سیب زمینی سرخ شده
بعضی افراد به خورش قیمه سیب زمینی نیز اضافه می نمایند. برای این کار، سیب زمینی ها را به صورت نگینی خرد نموده و در نیم ساعت آخر پخت به خورش اضافه کنید. البته می توانید بادمجان سرخ شده را هم بهره ببرید.
پخت خورشت قیمه با گوشت قرمز
خورشت قیمه معمولا با تکه های گوشت قرمز تهیه می گردد اما گاهی هم عده ای آن را با گوشت چرخ نموده تهیه می نمایند. بنابراین با توجه به زمان و البته ذائقه خود گوشت مدنظرتان را انتخاب کنید. فقط دقت کنید که حتما خوب گوشت را تفت دهید و خوب به آن ادویه اضافه کنید تا خوشمزه باشد. طرز تهیه خورشت قیمه با گوشت چرخ نموده را می توانید با نکات مهمش در کتاب کاله بخوانید.
البته یکی از روش های دیگر پخت خورش قیمه این است که آن را با پنیر کبابی به جای گوشت تهیه کنید یا حتی از ترکیب گوشت و پنیر کبابی بهره ببرید. طرز تهیه خورشت قیمه با پنیر کبابی را در کتاب کاله با جزییات مطالعه کنید.
روش های مختلف پخت خورش قیمه
خورش قیمه از آن دسته خورش های ایرانی است که در نقاط مختلف ایرانی با کمی تغییر نسبت به هم به روش های مختلف تهیه می گردد اما در کل می توانید با مهمترین روش های پخت این غذا در کتاب کاله آشنا شوید.
- طرز تهیه خورش قیمه بوشهری
- طرز تهیه خورش قیمه نثار
- طرز تهیه قیمه لا پلو
- طرز تهیه قیمه تبریزی
- طرز تهیه خورشت قیمه بادمجان