طرز تهیه واویشکا؛ غذای آسان و لذیذ گیلانی
به گزارش سفر به مالزی، واویشکا گوشت چرخ نموده، یک غذای سنتی و اصیل ایرانی از گیلان است که به راحتی و سریع تهیه می گردد و مواد اولیه ساده و در دسترس دارد. این غذای خوشمزه برای مهمانی ها مناسب بوده و تازگی مواد اولیه آن نقش مهمی در طعم لذیذش دارد. در ادامه با طرز تهیه واویشکا آشنا می شوید.
طرز تهیه واویشکا لذیذ با گوشت
مواد اولیه؛ مناسب برای 4 نفر
مواد | میزان |
پیاز | 2 عدد |
سیب زمینی | 2 عدد |
فلفل دلمه ای | 4 عدد |
روغن مایع | به میزان لازم |
گوشت چرخ نموده | 300 گرم |
ادویه | به میزان لازم |
پیشنهاد مطالعه مقاله: طرز تهیه لوبیا پلو با گوشت چرخ نموده و مرغ
طرز تهیه واویشکا با گوشت
- آماده سازی سیب زمینی
- سیب زمینی ها را پوست گرفته و نگینی خرد کنید.
- آن ها را شسته و در صافی بگذارید تا آب شان گرفته گردد.
- آماده سازی پیاز و فلفل دلمه ای
- پیاز و فلفل دلمه ای را نگینی خرد کنید.
- تفت دادن پیاز
- تابه ای روی حرارت بگذارید و میزانی روغن بریزید.
- پیازها را اضافه کنید و تفت دهید تا سبک شوند.
- اضافه کردن ادویه و گوشت
- فلفل و زردچوبه را به پیازها اضافه نموده و 2 دقیقه تفت دهید.
- گوشت چرخ نموده را اضافه کنید و تفت دهید تا تغییر رنگ دهد.
- اضافه کردن فلفل دلمه ای و گوجه فرنگی
- فلفل دلمه ای ها را اضافه نموده و تفت دهید تا نرم شوند.
- گوجه فرنگی ها را پوست گرفته و مخلوط کنید (یا رنده کنید) و به تابه اضافه کنید.
- درب تابه را بگذارید و اجازه دهید آب گوجه کشیده گردد و گوشت پخته گردد.
- سرخ کردن سیب زمینی
- تابه ای دیگر را روی گاز گذاشته و میزانی روغن بریزید.
- سیب زمینی ها را سرخ کنید و کمی زردچوبه بیفزایید.
- نهایی کردن واویشکا
- وقتی آب واویشکا کشیده شد و به روغن افتاد، نمک اضافه کنید.
- واویشکا را با سیب زمینی ها سرو کنید.
پیشنهاد مطالعه مقاله: چه غذاهایی را می توانید با گوشت چرخ نموده درست کنید؟
طرز تهیه واویشکا شمالی با بادمجان
مواد اولیه واویشکا با بادمجان و گوشت؛ مناسب برای 4 نفر
مواد | میزان |
پیاز | 2 عدد |
بادمجان | 2 عدد |
گوجه فرنگی | 3 عدد |
حبه سیر | 2 عدد |
گوشت چرخ نموده | 250 گرم |
رب گوجه | 2 قاشق غذا خوری |
آبلیمو | 1 قاشق غذاخوری |
روغن مایع | به میزان لازم |
شوید خشک | 1 قاشق چای خوری |
ادویه | به میزان لازم |
طرز تهیه واویشکا با بادمجان و گوشت
- آماده سازی بادمجان:
- بادمجان ها را مکعبی خرد کنید.
- به مدت 15 دقیقه در آب و نمک قرار دهید و چند مرتبه آب آن ها را عوض کنید تا تلخی شان گرفته گردد.
- تفت دادن پیاز:
- پیاز را نگینی خرد کنید.
- پیاز را با نمک، فلفل، و زردچوبه در روغن تفت دهید تا طلایی گردد.
- سیر رنده شده را اضافه کنید و تفت دهید تا عطر سیر بلند گردد.
- پخت گوشت:
- گوشت چرخ نموده را به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا قهوه ای گردد.
- سرخ کردن بادمجان:
- بادمجان ها را روی دستمال بگذارید تا آب اضافی شان گرفته گردد.
- سپس در تابه ای جداگانه سرخ کنید.
- ترکیب مواد:
- بادمجان های سرخ شده را با گوجه فرنگی رنده شده و رب به مواد گوشتی اضافه کنید.
- در ظرف را ببندید تا مواد کامل بپزند.
- نهایی کردن طعم:
- در 10 دقیقه پایانی پخت، آبلیمو و شوید خشک را اضافه کنید.
طرز تهیه واویشکا با سویا
مواد اولیه؛ مناسب برای 4 نفر
مواد | میزان |
پیاز | 2 عدد |
سیب زمینی | 2 عدد |
آبلیمو | 1 قاشق غذا خوری |
روغن مایع | به میزان لازم |
سویا | 300 گرم |
ادویه | به میزان لازم |
پودر آویشن | 2 قاشق |
پودر سیر | 1 قاشق |
پودر پاپریکا | 2 قاشق |
طرز تهیه واویشکا سالم و گیاهی با سویا
- آماده سازی سویا:
- سویاها را به مدت 20 دقیقه در آب خیس کنید تا کاملا نرم شوند.
- تفت دادن پیاز:
- پیازها را نگینی خرد کنید.
- پیازها را با کمی زردچوبه در روغن تفت دهید تا سبک شوند.
- تفت دادن سویا و فلفل دلمه ای:
- سویا را به همراه فلفل دلمه ای به پیازها اضافه کنید و خوب تفت دهید.
- وقتی رنگ سویا قهوه ای شد، رب گوجه و آبلیمو را اضافه کنید.
- پودر آویشن، پاپریکا و سایر ادویه های مورد احتیاج را به مواد بیفزایید.
- سرخ کردن سیب زمینی:
- در یک تابه جداگانه، سیب زمینی ها را سرخ کنید.
- سرو واویشکا:
- واویشکا را با سیب زمینی های سرخ شده سرو کنید.
این دستور واویشکا با سویا، گزینه ای مناسب برای گیاهخواران و حتی افراد غیرگیاهخوار است که در پی یک جایگزین سالم و خوشمزه هستند.
نکات مهم طرز تهیه واویشکا لذیذ
- امکان تهیه واویشکا با گوشت مرغ، بوقلمون، یا جگر سفید
- استفاده از گوشت های تکه ای و نگینی به جای گوشت چرخ نموده
- استفاده از غوره یا گرد لیمو برای طعم دهی
- سرو واویشکا با نان یا برنج
- تنظیم میزان پیاز بر اساس ذائقه
- جوشاندن گوشت سینه مرغ یا بوقلمون از قبل برای گرفتن بوی زهم
پیشنهاد مطالعه مقاله: طرز تهیه پیتزا خانگی در توستر؛ ساده، آسان و خوشمزه
جمع بندی
در این مطلب، طرز تهیه واویشکا گیلانی را آموزش دادیم و نکات و ترفندهایی برای تهیه و سرو آن بیان کردیم. این غذای خوشمزه و مغذی با 250 کالری می تواند جایگزین مناسبی برای غذاهای فست فودی باشد و سفره تان را رنگی تر کند. واویشکا به راحتی تهیه می گردد و با طعم منحصربه فردش، انتخابی عالی برای پذیرایی از مهمانان است. امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد و در صورت داشتن سوال یا احتیاج به اطلاعات بیشتر، در قسمت کامنت با ما در میان بگذارید.
منبع: دیجیکالا مگ