پیگیری جدی تر برای وصول مطالبات از کره جنوبی می کنیم، عجله ای برای اعتراف آمریکا به شکست نداریم

به گزارش سفر به مالزی، سخنگوی دولت پیرو عدم برگزاری نشست سخنگویی به دلیل ابتلا به کرونا، به سوالات خبرنگاران به صورت مکتوب پاسخ داد.

پیگیری جدی تر برای وصول مطالبات از کره جنوبی می کنیم، عجله ای برای اعتراف آمریکا به شکست نداریم

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری خبرنگاران،علی ربیعی سخنگوی دولت، پیرو عدم برگزاری نشست سخنگویی به دلیل ابتلا به کرونا، به سوالات خبرنگاران به صورت مکتوب پاسخ داد.

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره آزادسازی دارایی های بلوکه شده ایران در کره جنوبی و آخرین اقدامات در این زمینه گفت: جمهوری اسلامی ایران با توجه به وعده های داده شده از سوی طرف کره ای، بنا را بر آن گذاشته که آن ها خود را متعهد به پاسخ به انتظارات به جای طرف ایرانی دانسته و در عملیاتی کردن دسترسی و مکانیزم بهره برداری از منابع مالی ایران را تسریع نمایند، ولی متاسفانه در عمل چنین اتفاقی روی نداده است.

او اضافه نمود: همیشه تاکید داشته ایم برای دسترسی به منابع مالی کشورمان در بانک های کره جنوبی، این کشور می بایست همه روش های قانونی را مورد توجه قرار دهد؛ لذا انتظار داریم کره جنوبی در رویه های غیرقانونی خود تجدید نظر و علاوه بر تسهیل در تجارت اقلام بشرمحبت آمیز، در عملیاتی نمودن سایر راه حل های مورد مذاکره تعجیل نموده تا ملت ایران بتواند هرچه سریعتر با دستیابی به منابع مالی خود بر مسائل مالی و بهداشتی ناشی از انتشار ویروس کرونا فائق آید.

سخنگوی دولت توضیح داد: در حال حاضر دولت ایران با به کارگیری همه راه حل های سیاسی، حقوقی و بین المللی برای دسترسی به منابع ملت ایران کوشش خواهد نمود. علاوه بر دولت که پیگیر این موضوع است، نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز به دلیل حساسیت موضوع خواهان انجام اقدامات سریع به دلیل عدم همکاری کره جنوبی در دستیابی به این منابع مالی شده اند.

ربیعی تاکید نمود: یقیناً در صورت عدم انجام اقدامی در خور از سوی دولت کره جنوبی به منظور انتقال و یا بهره برداری از این منابع، پیگیری جدی تر اقدامات حقوقی شروع شده را به دنبال خواهد داشت.

سخنگوی دولت ادامه داد: ما از کانال های مختلف، انتقاد ها و انتظارات جمهوری اسلامی ایران را به کره جنوبی رسانده ایم و این کوشش ها تا زمان آزاد شدن پول های ایران ادامه خواهد داشت. رابطه ایران و کره جنوبی همیشه در سطح قابل قبولی بوده و امیدواریم شاهد هیچ اقدامی که به این مناسبات آسیب می زند، نباشیم. بانک مرکزی و وزارت امور خارجه از نزدیک با مسئولان مرتبط در کره جنوبی در حال رایزنی هستند تا موانع آزادسازی این پول ها هرچه سریعتر رفع گردد و به محض دستیابی به نتایج نهایی، اطلاع رسانی خواهد شد.

در راستای حمایت دولت از کارگران واگذاری هپکو به تامین اجتماعی انجام شد

او در ادامه در پاسخ به سوال دیگری در مورد فرآیند واگذاری شرکت هپکو به تامین اجتماعی گفت: موضوع واگذاری شرکت هپکو به تامین اجتماعی با چند هدف انجام شده است. دولت مکلف است در اجرای بند و تبصره 2 قانون بودجه سال 99 کل کشور و همچنین ماده 12 قانون برنامه ششم توسعه نسبت به تادیه بدهی های حسابرسی شده خود به سازمان تامین اجتماعی از محل واگذاری سهام قابل واگذاری دولت در قالب قانون اجرای سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی و اصالحات بعدی آن اقدام نماید

او ادامه داد: مجموعه واگذاری سهام ها به نحوی صورت گرفت که سازمان تامین اجتماعی وارد بنگاهداری جدید نشده و بیشتر به امر سهامداری بپردازد. خوشبختانه با این اقدام زمینه همسان سازی مستمری حقوق بازنشستگان نیز صورت گرفت.

سخنگوی دولت با بیان اینکه در میان این واگذاری ها مجموعا 55 درصد از سهام شرکت هپکو، جمعا به ارزش تقریبی 320 هزار میلیارد ریال به سازمان تامین اجتماعی واگذار شد توضیح داد: این واگذاری علاوه بر اینکه بر اساس ماده قانونی ذکر شده انجام شده از جنبه دیگری نشانگر نگاه حامیانه دولت به کارگران عزیز هپکو بوده است.

ربیعی در سرانجام خاطر نشان کرد: در جلسات متعددی که خود بنده با تشکل های مختلف هپکو و تعدادی از کارگران در طول سال های قبل داشتم، نگرانی از تعطیل شدن کارخانه در میان آن ها وجود داشت و به نحوی خواهان یک مدیریت باثبات بودند که بتواند مدتی با نگاه سازنده برای سرپا نگه داشتن هپکو برنامه ریزی نماید. این وعده از آن روز به کارگران داده شد.

او گفت: مدتی هم کارخانه در اختیار یک هیئت سه نفره نهاده شد؛ بنابراین جهت گیری دولت، احترام به دلشوره کارگران و امکان سرمایه گذرای برای بازسازی، سرپانگه داشتن و به روز کردن این کارخانه است تا امکان تصمیم گیری اطمینان بخش برای مدیریت آن فراهم گردد.

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه روزنامه واشنگتن پست مطلبی نوشته است: سیاست فشار حداکثری ترامپ ضد ایران شکست خورده و آمریکا نتوانست تهران را به میز مذاکره بکشاند. همزمان وزیر خارجه آمریکا مدعی شده، فقط به کارگیری سیاست قدرت در برابر ایران جواب می دهد. پاسخ شما به ادعای آقای پمپئو چیست و واقعیت ناکامی آمریکا را در برابر ایران را بیان بفرمایید؟ آیا با توجه به عملکرد دولت های مختلف در آمریکا درقبال ایران در 40 سال گذشته که از هیچ خصومتی ضد ملت ایران کوتاهی نکردند، ارزیابی شما از برنامه حزب دموکرات آمریکا برای انتخابات پیشرو ریاست جمهوری این کشور چیست که در این برنامه بر بازگشت آمریکا به برجام و ادامه دیپلماسی تاکید شده است، اظهارداشت: متاسفانه دولت آمریکا مدت هاست که شنوایایی و بینایی خود را از دست داده و نه قادر به شنیدن نظر کارشناسان آمریکایی است و نه می تواند واقعیت های ایران را ببینید. با هر معیاری، سیاست فشار حداکثری شکست خورده و وزیر امور خارجه آمریکا همچنان در حال ارائه اطلاعات غلط به رئیس جمهور آمریکاست. پومپئو مصمم است که رئیس اش را فریب بدهد و این همان کاری بود که جان بولتون به مدت یکسال انجام می داد.

او اضافه نمود: ما هیچ عجله ای برای اعتراف آمریکا به شکست نداریم. آن ها می توانند تا هر زمان که مایل باشند، به جهت اشتباه ادامه بدهند، امریکا را منزوی نمایند و هزینه آن را در معادالت جهانی بپردازند. درباره برنامه حزب دموکرات که به تازگی انتشار یافته، اعتقاد داریم که یک گام کوچک، ولی مثبت در شناخت واقعیت های ایران است، اما هنوز جاه طلبانه است. در مجموع، ما اهمیتی به جملاتی که بر روی کاغذ نقش می بندند، نمی دهیم و منتظر گام های عملی هستیم که هدف از آن تصحیح و جبران اشتباهات گذشته است.

ربیعی گفت: جمهوری اسلامی ایران اشتیاقی برای توجه به سیاست های حزبی و داخلی در آمریکا ندارد. ما آمریکا را به عنوان کشور که صرف نظر از احزابی که دولت تشکیل می دهند، می بینیم؛ کشوری که مسئولیت های بین المللی دارد و باید به تعهداتش پایبند باشد و مانند یک کشور عادی و عضوی از جامعه بین المللی رفتار کند.

او درباره تمهیدات بهداشتی ایام محرم توضیح داد: مراسم ماه محرم متفاوت از یک نماز آدینه یا جماعت و شب های احیا است. فشردگی جمعیت در عزاداری ها تصمیم گیری با تامل بیشتر را می طلبد و همکاران من در وزارت بهداشت آنالیز های لازم را انجام داده و در مورد پروتکل بهداشتی عزاداری ها اظهار نظر نموده اند.

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در رابطه با مزاحمت 2جنگنده برای هواپیمای مسافربری ماهان، جمهوری اسلامی چه اقدام متقابلی خواهد داشت و از لحاظ حقوقی چه پیگیری هایی را شاهد خواهیم بود؟ گفت: این اقدام خطرآفرین آمریکا کاملا غیرحرفه ای و توأم با نیات سیاسی بود. اولویت ما اطمینان از عدم تکرار چنین وقایعی است که مصداق ایجاد ترور و وحشت برای مردم عادی است.

او اضافه نمود: گزارش و شکایت مبسوطی از این اتفاق به ایکائو داده شده و همزمان در حال آنالیز تمامی گزینه های حقوقی دیگر را نیز هستیم. این واقعه نشان داد که آمریکا به قوانین و مقررات هوانوردی نیز پایبند نیست. مسئولیت هر اتفاقی در آینده که سلامت و جان غیرنظامیان را در خطوط هوایی به مخاطره بیاندازد بر عهده آمریکا بوده و باید منتظر عواقب آن هم باشد. ما عمیقاً هشدار می دهیم که آمریکا به رفتار های نامعمول و غیرقانونی خود پیش از آنکه دیر گردد، سرانجام دهد و اطمینان داشته باشد که جمهوری اسلامی ایران تماشاگر این تحریکات غیرقابل توجیه نخواهد بود.

نامه اخیر روحانی به پوتین چه بود؟

ربیعی در مورد نامه اخیر روحانی به پوتین توضیح داد: ایران و روسیه منافع و نگرانی های مشترک فراوانی دارند که لازمه رسیدگی به آنها، ارتباط مستمر میان مقامات دو کشور است. این نامه نیز در ادامه هماهنگی های طرفین درباره این مسائل و آینده همکاری های ایران و روسیه بود. زمانی که ایالت متحده دشمنی بی سابقه ای را با ملت ایران و روسیه در زمینه های گوناگون در پیش گرفته، تبادل ایده میان روسای جمهور امری طبیعی و به منظور تسریع در پیشرفت امور است.

او اضافه نمود: گاهی لازم است که بخشی از این هماهنگی ها در سطح وزرای خارجه صورت بگیرد و گاهی وارد شدن روسای جمهور لازم است. سفر آقای ظریف همراه همراه با انتقال پیغام رئیس جمهور به آقای پوتین، یک کوشش پیروز دیپلماتیک در هر دو سطح مزبور بود. به طور کلی این سفر دو هدف داشت یکی در مورد کوشش آمریکا برای ادامه محدودیت های تسلیحاتی جمهوری اسلامی ایران بود که لازم بود مجدداً مذاکراتی در سطوح عالی با فدراسیون روسیه صورت گیرد. هدف دیگر نیز تمدید قراردادی است که از بیست سال پیش با فدراسیون روسیه در همه زمینه ها داشته ایم.

سخنگوی دولت گفت: این قرار داد در اسفند 1379 امضا شد و براساس همان قرار داد، مدت زمان این قرار داد 10 ساله معین شد و پس از سرانجام 10 سال دوبار نیز طی فواصل زمانی 5 ساله تمدید شد. در روسیه مصاحبه هایی انجام شده است تا این قرارداد به طور بلند مدت تری بین دو کشور بسته گردد.

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آخرین خبر از همکاری با چینی ها در حوزه های مختلف چیست؟ گفت: سطح روابط ما با چین مشارکت جامع راهبردی است. این روابط برمبنای احترام متقابل و هم افزائی در همکاری جامع در حوزه های دوجانبه، منطقه ای و بین المللی راسخ است. دو کشور روابط محبت آمیز و سازنده خود را مبتنی بر منافع متقابل تعریف نموده اند و در توسعه روابط خود از کشور های ثالث یا شرایط خاص اثر نمی پذیرند. علیرغم محدودیت های ناشی از بیماری کرونا دو کشور در همه زمینه ها با قوت در جریان است.

او اضافه نمود: اگر مقصود همکاری در چارچوب سند توافق 25 ساله در همکاری دو کشور است، باید توجه داشته باشیم که این سند هنوز مراحل نهایی خود را طی ننموده و مدتی طول خواهد کشید تا در دو کشور و بر اساس قوانین داخلی ایران و چین به یک سند رسمی و نهایی تبدیل گردد. غیر از آن مورد، همکاری های ایران و چین طبق روال معمول انجام می گردد.

سخنگوی دولت در پاسخ به سوال دیگری درباره پیش بینی درآمد کشور در سال1399 و اینکه دولت چه مقدار از عدد بودجه 484هزار میلیارد تومانی سال 1399 را می تواند تامین کند و با چه مقدار کسری روبه رو است؟ گفت: میزان بودجه عمومی مصوب مجلس شورای اسلامی 561 هزار میلیارد تومان است.

او ادامه داد: با توجه به شرایط کرونایی، کاهش شدید صادرات نفت و فرآورده های نفتی و همچنین کاهش مصرف فرآورده های نفتی و در عین حال کاهش درآمدهای مالیاتی عمومی دولت و از سوی دیگر افزایش هزینه های دولت به دلیل بیماری کرونا و لزوم تامین معیشت عمومی و کارکنان و بازنشستگان مقرر شد اولا دولت 20 درصد هزینه های اجتناب ناپذیر خود را کاهش دهد ثانیا بقیه کسری خود را حدود 100هزار میلیارد تومان را با انتشار اوراق مالی در بازار تامین کند و این کار به صورت منظم در حال اجرا است.

ربیعی با بیان اینکه سازمان برنامه و بودجه کوشش کرد که کسری خود را به وسیله پایه پولی تامین نکند و هیچ استقراضی از بانک مرکزی ننموده است، گفت: حتی تنخواه گردان قانونی خود را از منابع بانک مرکزی در امسال به نصف کاهش داده است تا کسری بودجه موجب افزایش نقدینگی و تورم نگردد.

4129/

منبع: خبرگزاری دانشگاه آزاد آنا
انتشار: 11 آبان 1399 بروزرسانی: 11 آبان 1399 گردآورنده: tour-malaysia.ir شناسه مطلب: 731

به "پیگیری جدی تر برای وصول مطالبات از کره جنوبی می کنیم، عجله ای برای اعتراف آمریکا به شکست نداریم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پیگیری جدی تر برای وصول مطالبات از کره جنوبی می کنیم، عجله ای برای اعتراف آمریکا به شکست نداریم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید