لزوم مقابله آگاهانه حوزه پزشکی با شرایط ناشی از تحریم ها
به گزارش سفر به مالزی، رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: اینکه می گویند حوزه غذا و دارو مشمول تحریم نمی شود، دروغ است. افزایش قیمت ها در حوزه غذا و دارو از جمله مقوله های اساسی تحریمی است که بر حوزه درمان و پزشکی تحمیل شده است.
به گزارش خبرنگاران، سیامک واحدی در نشست سفیر جمهوری اسلامی ایران در ویتنام با فعالین علمی، اقتصادی، بازرگانی و کشاورزی کردستان که در محل سالن جلسات اتاق سنندج برگزار گشت، با بیان اینکه باید تلاش کرد تا بخشی از ثروت جهان را به داخل کشور بکشانیم، گفت: تحقق این مهم نیازمند فروش کالا و خدمات است.
وی با اشاره به اینکه نیاز جامعه پزشکی توجه به واردات صنعت دارو و تجهیزات پزشکی است، افزود: در یک سوم غربی کشور غیر از کارخانه سرم شهید قاضی، هیچ کارخانه سرم دیگری نداریم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اعلام آمادگی نسبت به راه اندازی فاز جدید تولید سرم در کردستان، گفت: تلاش های لازم در راستای تحقق این هدف صورت پذیرفت، اما به دلیل برخورد با بحران ارزی، متوقف شد.
وی با ذکر اینکه مقوله بین المللی ساختن دانشگاه علوم پزشکی در بحث توریست درمانی در حال پیگیری است، افزود: یکی از ابعاد بین المللی ساختن دانشگاه علوم پزشکی، بحث صادرات و واردات دارویی است که دانشگاه علوم پزشکی کردستان در این حوزه نیز ورود کرده است.
واحدی با بیان اینکه استقبال ناآگاهانه از تحریم ها آسیب های جدی را به بار می آورد، گفت: استقبال حوزه پزشکی از دپو دارو برای مقابله با شرایط بحرانی ناشی از تحریم است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان افزود: با توجه به محدودیت های انباری تلاش شد داروها و تجهیزات با تاریخ انقضای بالا را تهیه کنیم.
وی با اعلام اینکه کشور ما وارد جنگ شده است، اظهار کرد: بایستی توجه داشت که جنگ صرفا محدود به جنگ سخت نیست و باید آمادگی لازم در خصوص مقابله با این شرایط را لحاظ کرد.
واحدی در ادامه با اشاره به اینکه کمبود دارو در حدود 30 قلم است، گفت: باید هر چه سریع تر این کمبود نیز جبران شود که می طلبد صادرکنندگان و واردکنندگان در این حوزه ورود پیدا کنند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان در پایان با اشاره به اینکه برخی اقلام دارویی و پزشکی در سطح کشور مقدار کمی تولید می شود، یادآور شد: باید کمبود موجود در این حوزه را جبران کنیم.
منبع: خبرگزاری ایسنا