طرز تهیه شربت ریحان با انواع برگ و دانه ریحان
به گزارش سفر به مالزی، شربت ریحان را می توانید با ریحان سبز یا بنفش و همچنین با دانه ریحان تهیه کنید. در این مقاله طرز تهیه شربت ریحان با 4 دستور متفاوت گفته شده است.
خبرنگاران | سرویس آشپزی - در تابستان به دلیل گرمای بیش از حد هوا همه به دنبال انواع نوشیدنی خنک گیاهی و سالم برای برطرف تشنگی و عطش هستند. یکی از انواع نوشیدنی ها برای برطرف تشنگی و عطش شربت ریحان است که طرز تهیه بسیار راحتی دارد. این شربت را تهیه و آن را جایگزین نوشیدنی های مضر مانند نوشابه، دلستر و … کنید. در ادامه طرز تهیه چهار نوع شربت ریحان خوشمزه را خواهید خواند.
اگر طرز تهیه شربت ریحان خاصی مد نظر شماست با انتخاب عناوین زیر به موضوع دلخواه خود برسید:
1. شربت ریحان بنفش
2. شربت دانه ریحان
3. شربت ریحان قرمز
4. شربت ریحان
1. طرز تهیه شربت ریحان بنفش
مواد لازم (برای 2 نفر) | |
ریحان بنفش | 1/2 بسته |
شکر | 1 لیوان |
آب | 2 لیوان فرانسوی |
تکه های یخ | نصف لیوان |
زمان لازم برای آماده شدن شربت ریحان 30 دقیقه
دستور تهیه
- ابتدا برگ های ریحان را خوب بشویید و آن ها را در یک قابلمه بریزید. بهتر است قابلمه مورد استفاده استیل باشد.
- آب و شکر را در یک کاسه با هم مخلوط کنید و هم بزنید، سپس آن را به قابلمه حاوی برگ ریحان اضافه کنید.
- قابلمه را به مدت 30 دقیقه روی حرارت بگذارید تا هم شکر ها کامل حل شوند و هم عطر و رنگ برگ ریحان به آب پس داده گردد.
- پس از 30 دقیقه حرارت را خاموش کنید تا خنک گردد.
- سپس شربت را در لیوان بریزید و تکه های یخ را به مخلوط اضافه کنید. صبر کنید تا شربت حسابی یخ گردد سپس نوش جان کنید.
2. طرز تهیه شربت دانه ریحان
مواد لازم | |
دانه یا تخم ریحان | 2 قاشق غذا خوری |
گلاب | 1/4 لیوان |
آب | 1 لیوان |
شکر | 2 لیوان |
زمان لازم برای آماده شدن شربت ریحان 1 ساعت
دستور تهیه
- دانه ریحان را مانند خاکشیر به روش ریگ شویی بشویید، سپس روی آن آب بریزید و آن را به مدت یک الی دو ساعت کنار بگذارید تا خیس بخورد و حجیم گردد.
- آب و شکر را با هم مخلوط کنید و روی حرارت ملایم بگذارید تا شکر ها حل شده و قوام آید و غلیظ گردد.
- وقتی مخلوط آب و شکر غلیظ شد حرارت را خاموش کنید و صبر کنید تا شربت خنک گردد.
- گلاب را نیز به مواد اضافه کنید و هم بزنید.
- در خاتمه دانه ریحان خیس خورده را اضافه کنید.
- مواد را هم بزنید و بنا به ذائقه خود چند قاشق از این شربت را در آب و یخ ریخته و هم بزنید.
- صبر کنید تا خنک گردد، سپس نوش جان کنید.
3. طرز تهیه شربت ریحان قرمز
مواد لازم | |
آب جوش | 1 لیوان |
پودر ژله با طعم با طعم زعفران | یک بسته |
برگ ریحان | دو مشت |
شکر | 4 قاشق غذاخوری |
زعفران دم نموده | به مقدار لازم |
زمان لازم برای آماده شدن شربت ریحان 1 ساعت
دستور تهیه
- 4 قاشق غذاخوری پودر ژله را در یک لیوان آب جوش حل کنید و آن را در یک کاسه ریخته و در یخچال بگذارید تا نیم بند گردد. توجه کنید که نباید سفت گردد.
- سپس شکر را با یک لیوان آب و برگ ریحان شسته شده مخلوط کنید و روی حرارت بگذارید تا شکر ها حل شوند.
- وقتی شکر ها حل شدند در دقایق خاتمهی زعفران دم نموده را به آن اضافه کنید و پس از یک دقیقه حرارت را خاموش کنید و عرق نعنا را اضافه کنید.
- حال مخلوط را به پودر ژله نیم بند شده اضافه کنید و با همزن هم بزنید.
- شربت شما آماده شد آن را در لیوان مورد نظر بریزید و نوش جان کنید.
4. طرز تهیه شربت ریحان سبز
مواد لازم (برای 2 لیتر) | |
آب | 2 لیتر |
هل | 10 گرم |
عسل | نیم کیلو |
گل سرخ | 20 گرم |
ریحان سبز خشک | 75 گرم |
ریحان بنفش خشک | 35 گرم |
زمان لازم برای آماده شدن شربت ریحان 1 ساعت
دستور تهیه
- ریحان بنفش، ریحان سبز، گل سرخ و هل کوبیده شده را داخل آب بریزید و 1 ساعت آن را کنار بگذارید. پس از 1 ساعت به مدت 5 دقیقه آن را روی حرارت بگذارید تا بجوشد.
- سپس حرارت خاموش کنید تا کمی خنک گردد، آن را در صافی بریزید و بعد عسل را به آن اضافه کنید.
- شربت را خوب هم بزنید.
- اکنون سه الی چهار قاشق غذاخوری از این شربت را داخل یک لیوان بریزید و لیوان را با آب پر کنید.
- چند تکه یخ به لیوان اضافه کنید و صبر کنید تا خنک گردد، سپس آن را نوش جان کنید.
- مابقی شربت را در یک ظرف شیشه ای در دار بریزید و در یخچال بگذارید تا برای روز های گرم تابستان شهد شربت ریحان آماده را در یخچال داشته باشید.
سخن آخر
شربت ریحان را درست کنید و از خواص بی نظیر ریحان استفاده کنید. ریحان جزو سبزیجات معطر است که به برطرف اسپاسم و درد یاری قابل توجهی می نماید. همچنین ضد التهاب مفاصل است و از بروز آلزایمر جلوگیری می نماید. ریحان دارای ترکیبات آنتی اکسیدان و خاصیت ضد سرطانی است. توجه کنید که بر حسب ذائقه و میل خودتان می توانید کمی لیمو ترش نیز به شربت ریحان اضافه کنید. اگر شما هم این شربت را درست کردید نظر و تجربه خود را در خصوص طعم و طرز تهیه آن با ما و دیگر مخاطبان خبرنگاران در بخش ارسال نظر در میان بگذارید.
منبع: setare.com