آموزش سالاد مرغ یونانی مخصوص روز سیزده بدر
به گزارش سفر به مالزی، خبرنگارانـ سالاد ها یکی از محبوب ترین و متنوع ترین ترکیبات غذایی در سراسر دنیا هستند که بیش تر به عنوان پیش غذا سرو می شوند؛ اما خیلی از آن ها به علت ترکیبات کاملی که دارند، می توانند به عنوان غذای اصلی نیز مورد استفاده قرار بگیرند. سالاد ها معمولاً به صورت سرد سرو می شوند و ممکن است علاوه بر سبزیجات، مواد غذایی دیگری مانند تخم مرغ، مرغ، حبوبات پخته، پاستا، نان تست، پنیر و... نیز به آن ها اضافه گردد که در این صورت ارزش غذایی شان بیش تر می گردد و می توان آن ها را به عنوان غذای اصلی نیز میل کرد.
سالاد مرغ یونانی یکی از انواع سالاد های سرد است که به علت داشتن مرغ و پنیر بسیار مغذی است و می تواند جایگزین مناسبی برای وعده غذایی اصلی باشد. این سالاد خوشمزه و رنگارنگ برای روز سیزده بدر و طبیعت بسیار مناسب است و طرز تهیه آسانی دارد. در ادامه این مطلب طرز تهیه سالاد مرغ یونانی همراه با نکات مهم و فوت و فن های مربوط به تهیه این سالاد خوشمزه تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه سالاد مرغ یونانی
سینه مرغ: 1 عدد
خیار: 2 عدد
گوجه فرنگی: 2 عدد
پیاز قرمز: 1 عدد
زیتون بدون هسته: نصف لیوان
پنیر فتا: نصف لیوان
فلفل دلمه ای زرد: 1 عدد
جعفری خرد شده: نصف لیوان
نمک و فلفل سیاه: به اندازه دلخواه
آبلیمو: نصف لیوان
نکات مربوط به مواد اولیه
1 ـ نکات مربوط به زیتون
زیتون یکی از خوشمزه ترین و مفیدترین خوردنی های همراه با غذاست که لذت غذا خوردن را چندین برابر می نماید و از ارزش غذایی بالایی برخودار است. زیتون سیاه به علت داشتن ویتامین آ می تواند سلامتی چشم و بینایی را بهبود ببخشد. بعضی مطالعات دانشمندان نشان داده است که خوردن زیتون سیاه موجب تسکین بعضی درد ها در مفاصل می گردد. زیتون سیاه حاوی بعضی خواص ضد التهاب قوی است که می تواند از بیماری های قلبی عروقی جلوگیری کند. مصرف زیتون سیاه به طور منظم می تواند به تنظیم سطح قند خون یاری کند.
حال که با بعضی خواص زیتون آشنا شدید، ممکن است این سوال برای تان پیش بیاید که اگر زیتونی که خریده اید تلخ بود، چطور باید تلخی آن را بگیرید؟
همه انواع زیتون ها تلخ هستند که راه از بین بردن تلخی آن شستشوی چندباره آن ها با آب است؛ یعنی اینکه زیتون ها را سه تا چهار بار باید بشویید. سپس بعد از هر بار شستن در آب نمک بخوابانید تا طعم مطلوبی به دست بیاورد. پس از اینکه تلخی زیتون ها از بین رفت، دوباره آن ها را در آب نمک که اندازه شوری آن مطابق میل شماست، بریزید؛ سپس روی زیتون ها 2 قاشق روغن زیتون و یک قاشق گل پر بریزید و در جای خنک به غیر از یخچال نگه دارید.
2 ـ نکات مربوط به پنیر فتا
در گذشته از پنیر منحصراً در سفره صبحانه استفاده می شد؛ اما امروز پنیر در تهیه و پخت انواع غذا ها کاربرد دارد. پنیر فتا (رسیده در آب نمک) یکی از انواع پنیرهاست که ریشه یونانی دارد و در ظاهر به پنیر لیقوان شبیه است. ارزش غذایی این پنیر بسیار بالاست که شامل مقادیر زیادی کلسیم و ویتامین های گروه B می گردد. این پنیر نسبتاً شور است، به همین علت توصیه می گردد در اضافه کردن نمک به غذایی که پنیر فتا دارد، دقت کنید.
3 ـ نکات مربوط به فلفل دلمه ای
فلفل دلمه ای یکی از سبزیجات پرخاصیت است که مصرف آن برای تمامی افراد به ویژه بچه ها توصیه شده است. این سبزی دارای سه رنگ سبز، زرد و قرمز است که رنگ سبز آن طعم قوی تری دارد. فلفل دلمه ای به علت مواد مغذی ازجمله ویتامینی که دارد، منشأ درمان سرماخوردگی است و بعلاوه برای درمان کم خونی، حفاظت از چشم و تقویت قوه بینایی و برطرف یبوست بسیار مفید است.
ته فلفل دلمه ای برجستگی هایی وجود دارد. فلفل دلمه هایی که چهار برجستگی در زیر خود دارند، ماده هستند. فلفل دلمه ای ماده پر تخم است و طعم شیرینی دارد؛ بنابراین برای تهیه انواع سالاد و خام خواری مناسب تر از فلفل نر است. فلفل دلمه ای که سه برجستگی در زیر خود دارد، نر است. تخم کم تری دارد و تندتر است. برای غذا پختن از آن استفاده می گردد و در آشپزی کاربردی تر است. برعکس فلفل دلمه ای ماده بعد از تفت دادن و پختن اصلاً تلخ نمی گردد و خوشمزه باقی می ماند.
طرز تهیه سالاد مرغ یونانی
1 ـ ابتدا سینه مرغ را همراه با کمی نمک، زردچوبه، پیاز و یک حبه سیر آبپز کنید و کنار بگذارید تا خنک گردد؛ سپس سینه مرغ پخته را به صورت مکعبی خرد کنید.
2 ـ پیاز قرمز را پوست و سپس به صورت خلالی خرد کنید. خیار، فلفل دلمه ای زرد و گوجه فرنگی را هم خرد کنید و همراه با پیاز خلالی شده به سینه مرغ خرد شده اضافه کنید.
3 ـ در این مرحله زیتون بدون هسته را خرد کنید و همراه با برش های پنیر فتا و جعفری خرد شده به مواد سالاد اضافه کنید. در آخر آبلیمو و نمک و فلفل سیاه را به مواد سالاد اضافه کنید و خوب هم بزنید تا همه مواد با هم مخلوط شوند. سالاد را به مدت نیم ساعت داخل یخچال بگذارید تا مزه ها با هم مخلوط شوند؛ سپس میل کنید، نوش جان.
منبع: فرارو