5 نکته مهم و کاربردی برای تهیه کلم پلو شیرازی

به گزارش سفر به مالزی، کلم پلوی شیرازی یکی از انوع پلوهای سنتی و محبوب ایرانی است از ترکیب برنج با کلم و سبزی های معطر تهیه می گردد.

5 نکته مهم و کاربردی برای تهیه کلم پلو شیرازی

خبرنگاران | کلم پلو شیرازی یکی از غذا های سنتی شیراز است که می توان گفت یکی از خوشمزه ترین غذا های ایرانی است. این غذای لذیذ و خوشمزه از ترکیب برنج، گوشت، سبزی معطر و کلم قمری تهیه می گردد.

به گزارش خبرنگاران ، اگر کلم قمری در دسترس نداشتید، می توانید به جای آن از کلم برگ هم بهره ببرید. چیزی که این غذای خوشمزه را از انواع دیگر کلم پلو متمایز می نماید، وجود سبزی های معطر است که عطر و طعم بی نظیری به این غذا می دهد.

در ادامه این مطلب طرز تهیه کلم پلوی شیرازی همراه با ارائه فوت و فن های یک کلم پلوی شیرازی لذیذ و خوشمزه تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.

مواد لازم برای تهیه کلم پلو شیرازی

برنج: 3 پیمانه

کلم قمری: 3 عدد

سبزی معطر: 1 کیلوگرم

پیاز داغ: 1 پیمانه

زعفران دم نموده غلیظ: 4 قاشق غذاخوری

آبغوره: 3 قاشق غذاخوری

نمک: به میزان لازم

زردچوبه: به میزان لازم

گوشت چرخ شده: 300 گرم

پیاز میانه: 1 عدد

فلفل سیاه: 1 قاشق چای خوری

زردچوبه: 2 قاشق چای خوری

نمک: به میزان لازم

روغن مایع: به میزان لازم

طرز تهیه کلم پلوی شیرازی

مرحله اول: برای آغاز کار ابتدا گوشت، پیاز رنده شده، فلفل سیاه، زردچوبه و نمک را کاملاً با دست ورز بدهید؛ سپس کوفته ها را درست کنید. به این صورت که از گوشت به مقدار گردو بردارید و کف دست تان فرم بدهید؛ سپس در ظرف مورد نظر چند قاشق روغن بریزید و روی حرارت میانه اجاق گاز بگذارید و اجازه بدهید کوفته ها سرخ شوند.

مرحله دوم: کلم برگ را داخل روغن سرخ کنید و در حین سرخ شدن به آن نمک، فلفل و زردچوبه اضافه کنید. در صورتی که از کلم قمری استفاده کردید، کلم ها را به صورت خلالی خرد و سپس سرخ کنید. به کلم قمری علاوه بر نمک، فلفل و زردچوبه کمی آب غوره هم اضافه کنید و در خاتمه 1 قاشق غذاخوری زعفران و یک پیمانه پیاز داغ هم اضافه کنید. همه مواد را با هم تفت بدهید و اجازه بدهید کلم ها کاملاً نرم شوند. سپس کلم سرخ شده را با کوفته قلقلی سرخ شده با هم مخلوط کنید.

مرحله سوم: برنج را آبکش کنید و داخل یک قابلمه مناسب کمی روغن بریزید و بعد ته دیگ دلخواه تان را کف قابلمه بگذارید. حالا سه کفگیر برنج بریزید. بعد 1 کفگیر از موادی را که با هم مخلوط نموده اید، وسط برنج بریزید و کمی سبزی معطر اضافه کنید و در نهایت کمی زعفران روی آن اضافه کنید. دوباره از برنج و بقیه مواد به ترتیب بریزید و پلو را دم کنید.

5 نکته مهم برای تهیه کلم پلوی شیرازی

1- کلم پلوی شیرازی با کلم قمری تهیه می گردد؛ اما در صورت تمایل می توانید از کلم برگ هم بهره ببرید. برای انتخاب کلم قمری آن هایی را بردارید که پوستی صاف دارند و ترک خوردگی ندارند. اگر خواستید از کلم برگ بهره ببرید، مهم ترین نکته از بین بردن بوی آن است. برای این منظور 1 عدد کلم برگ را در مقدار مناسب خرد کنید و به مدت 15 دقیقه داخل آب یخ قرار بدهید. بعد داخل صافی بریزید و اجازه دهید آب آن کشیده گردد. با این ترفند بوی بد کلم از بین می رود و در نهایت کلم پلویی خوش طعم و خوش عطر خواهید داشت.

2- نکته مهم برای تهیه کلم پلوی شیرازی این است که پیاز داغ این غذا باید کاملاً ریز و خشک باشد. پس وقتی پیاز را خرد کردید، آن را در روغن فراوان که از قبل داغ شده است، سرخ کنید؛ سپس آن را روی توری قرار بدهید تا روغن اضافی اش کاملاً گرفته گردد.

3- سبزی معطر یکی از مهم ترین موادی است که در پخت کلم پلو مورد استفاده قرار می گیرد، طوری که عطر و طعم کلم پلو بیش تر از سبزیجات استفاده شده در آن تأمین می گردد. سبزی کلم پلو شامل 300 گرم ریحان سبز و بنفش، 150 گرم ترخان، 100 گرم جعفری، 200 گرم تره و 250 گرم شوید است.

4- برای تهیه کلم پلوی شیرازی بهتر است برنج را موقع جوشاندن کال تر از حد معمول از روی حرارت بردارید و آبکش کنید؛ زیرا اگر برنج بیش از حد جوش بخورد، درنهایت کلم پلوی شما در ترکیب با سبزی و کلم شفته خواهد شد.

5- هنگام تهیه کوفته قلقلی به این نکته توجه داشته باشید که اگر کوفته ها را با گوشت گوسفند درست می کنید، گوشت گوسفند در فرآیند پخت آب می گردد و مقدار کوفته ها کوچک می گردد؛ بنابراین کوفته قلقلی ها را کمی بزرگ تر درست کنید.

منبع: فرادید
انتشار: 19 بهمن 1401 بروزرسانی: 19 بهمن 1401 گردآورنده: tour-malaysia.ir شناسه مطلب: 1713

به "5 نکته مهم و کاربردی برای تهیه کلم پلو شیرازی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "5 نکته مهم و کاربردی برای تهیه کلم پلو شیرازی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید