چرا عربستان سفارت خود را در هتل مجلل دایر نموده؟ ، هنوز نگرانی از بالارفتن از دیوار سفارت وجود دارد؟

به گزارش سفر به مالزی، اطلاعات نوشت: در خبر ها آمده بود که اخیراً سفارت عربستان در یکی از هتل های مدرن و مجلل شمال تهران آغاز به کار نموده است، اقدامی که هرچند در عرصه روابط بین الملل و تجربه های دیپلماتیک غیر معقول نیست، اما به نظر می رسد خود دارای پیغام های معنی داری باشد.

چرا عربستان سفارت خود را در هتل مجلل دایر نموده؟ ، هنوز نگرانی از بالارفتن از دیوار سفارت وجود دارد؟

عربستانی ها از سرگیری رابطه دیپلماتیک با ایران را در سفارتخانه خود استارت نزدند و می خواهند این پیغام را برساند که آن محل هنوز ناامن است و هنوز آثار تخریب و بالارفتن از دیوار آن سفارتخانه بر رابطه دو کشور سنگینی میکند. این حرکت عربستانی ها هوشمندانه است و باید دستگاه دیپلماسی کشوروسایرنهاد های دخیل پیغام آن رابه روشنی دریافت دارند، هتل محل اقامت موقت است کسی درهتل اقامت می گزیند که دنبال رفتن است. از آنجایی که سفارتخانه ها در حقوق و روابط بین الملل خاک کشور مربوطه محسوب می شوند

عربستانی ها هنوز به خانه اصلی خود در سفارت نرفته اند. آن ها مدتی در هتل خواهند ماند تا رفتار ایران را بسنجند و اندازه جدیت ایران و حمایتش از شفاف سازی و ایجاد رابطه واقعی دیپلماتیک را آنالیز خواهند کرد. شاید عربستانی ها می خواهند بگویندکه این بار بالا رفتن از دیوار سفارت برای عده ای خاص مشکل و مشمول هزینه های بیشتر است لذا برخورد با این مساله بایدبه دور از هیجان و سیاست زدگی و برمبنای منطق و تفاهم باشد.

از طرفی شاید دست اندر کاران سیاست خارجی ایران هم از اقامت موقتی عربستانی ها در هتل استقبال نمایند چرا که هنوز از آینده این رابطه دیپلماتیک اطمینان ندارند و هاله ای از ابهام را نظاره گر هستند. بعلاوه از واکنش عده ای از افراد که قبلاً از دیوار سفارت مربوطه بالا رفته و این همه هزینه به کشور تحمیل نموده اند اطمینان خاطر ندارند، لذا اقامت مهمان تازه برگشته در یک هتل در شمال تهران اتفاق بدی نخواهد بود.

هرچند عده ای به جد براین نظر هستند که برقراری مجدد رابطه بین ایران و عربستان با میانجیگری چین و در راستای منافع این کشور است اما پذیرفتن کامل این دیدگاه چندان موجه و عاقلانه نیست و به نظر می رسد علاوه بر نقش کشور چین اندازهی از تمایل طرفین در این اتفاق به چشم می آید، تا جایی که مربوط به ایران است هرچند توافق بین ایران و عربستان دستاورد چشمگیری نیست و به نوعی بازگشت به هفت سال پیش است.

از طرف دیگر هرچند بسیاری از دولتمردان قبل از پذیرش مسئولیت، جایگاه سیاست خارجی را در بهبود وضع معیشتی مردم اندک و ناچیز می شمردند، اما اکنون که با واقعیت ها روبرو شده اند ناچارند تا قواعد بازی را بپذیرند و آن را مدیریت نمایند چرا که سیاست داخلی و سیاست خارجی کاملاً در راستای هم و به هم مرتبطند و به نظر می رسد رفته رفته به جایگاه و اهمیت سیاست خارجی واقف شده اند و حالا که شاهد مدیریت یکدست در کشور هستیم و احتمالاً دولت فعلی اختیارات بیشتر و امکان مانور گسترده تری در حوزه سیاست خارجی دارد و کمتر تحت فشار گروه های فشار است، شاید برترین فرصت است تا کسانی که از دیوار سفارت بالا روندگان حمایت می کردند خود دیواربی اعتمادی دررابطه باعربستان را ازمیان بردارند.

البته ناگفته نماندکه هرگونه شکست در ایجاد و بهبود این رابطه به مراتب هزینه های بیشتری از قبل خواهد داشت و دقیقاً به همین علت است که باید این رابطه براساس منافع ملی دو کشور و بر اساس و تاکید بر مسائل فیمابین آن ها اتفاق بیفتد و از دخالت کشور های دیگر یا احتمال مصادره برای کشور های ثالث ممانعت گردد و کوشش جدی برای جلوگیری از ورود بعضی ازمسائل حاشیه ای به روا بط دو جانبه صورت گیرد.

ایران و عربستان دو کشور بزرگ و تاثیرگذار در منطقه هستند. ایران به بهبود وضع مالی و معیشتی و سیاست خارجی خود می اندیشد و فارغ از اینکه تا چه اندازه محدویت های ایدئولوژیک و سیاسی اجازه خواهند داد، سودای بهبود روابط با همسایگان را در نظر دارد و عربستان هم امنیت سرمایه گذاری در منطقه برایش مهم است و هم اینکه در پی ایفای یک نقشی جدی تر در منطقه است، لذا شناخت دقیق اولویت ها و ضرورت های فیمابین باید در صدر برنامه ها و مصاحبه ها باشد.

به نظر می رسد طرفین باید از بعضی از مسیر هایی که قبلاً رفته اند بازگردند و اگر بناست ایران و عربستان رابطه ای پایدار داشته باشند باید تجدیدنظری اساسی در آن نمایند، لذا شناخت دقیق اولویت ها، استفاده از افراد و دیپلمات های با تجربه و دلسوز، جلوگیری از سنگ اندازی های افراد خودسر و تنظیم رابطه بر اساس منافع ملی و احترام متقابل لازم است و می تواند در پایداری این رابطه مثمر ثمر واقع گردد.

منبع: فرارو
انتشار: 31 خرداد 1402 بروزرسانی: 31 خرداد 1402 گردآورنده: tour-malaysia.ir شناسه مطلب: 1765

به "چرا عربستان سفارت خود را در هتل مجلل دایر نموده؟ ، هنوز نگرانی از بالارفتن از دیوار سفارت وجود دارد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چرا عربستان سفارت خود را در هتل مجلل دایر نموده؟ ، هنوز نگرانی از بالارفتن از دیوار سفارت وجود دارد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید