طرز تهیه قماق خوشمزه مازندرانی
به گزارش سفر به مالزی، طرز تهیه قماق شما را به یک سفر سبز دعوت می نماید، سفری به مازندران زیبا و قلب سرسبز ایران. نان قماق از سبزیجات تهیه شده و نانی بسیار قدیمی و سنتی است. در گذشته این نان را بر روی درب یک تابه یا یک قابلمه می پختند. زیر درب تابه یا قابلمه نیز زغال قرار می گرفت تا نان به خوبی مغزپخت گردد. این نان بیشتر برای مهمانی ها تهیه می گردد و چون زیاد پف می نماید، تقریبا شبیه کیک است. بعلاوه نان قماق بسیار مقوی است و مازندرانی ها حتما آن را برای ماه رمضان نیز تهیه می نمایند. ما در این مطلب طرز تهیه این نان لذیذ و متفاوت را برای شما توضیح خواهیم داد.

نان قماق | |
زمان آماده سازی | 30 دقیقه |
زمان پخت غذا | 30 دقیقه |
میزان سختی | میانه |
طرز تهیه قماق مازندران
در میان محتویات این نان به هیچ عنوان از شکر استفاده نشده است. صرفاً این نان را با سبزی خشک یا تازه آماده می نمایند. به همین علت برای افراد دیابتی به شدت توصیه می گردد. البته اگر محدودیت انرژی و کالری برای شما وجود ندارد، می توانید این نان را در درون روغن سرخ کنید. بعلاوه مانند سایر نان ها می توان نان قماق را در فر نیز تهیه کرد.
مواد اولیه برای تهیه نان محلی قماق
برای تهیه نان محلی قماق مازندرانی به سبزیجات معطر خشک یا تازه احتیاج خواهید داشت.
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
آرد | 1 پیمانه |
بکینگ پودر | 1 قاشق چایخوری |
کره | 4/1 پیمانه |
تخم مرغ | 4 عدد |
گردو | 2/1 پیمانه |
شکر | 1 قاشق غذاخوری |
پیازچه | 1 قاشق غذاخوری |
جعفری | 1 قاشق غذاخوری |
شنبلیله | 1 قاشق غذاخوری |
شوید | 1 قاشق غذاخوری |
مراحل تهیه نان قماق مازندرانی
طرز تهیه قماق مازندرانی ساده و سریع است و در مدت زمان اندکی آماده خواهد شد.
- مرحله اول: در مرحله اول از طرز تهیه این نان لذیذ ابتدا باید سبزی ها را به خوبی پاک نموده و آن ها را کاملا تمیز بشویید.
- مرحله دوم: بعد از پاک کردن، ضدعفونی کردن و شستن آن ها، حالا تمام سبزیجات را درون آبکش بریزید و اجازه دهید که آب آن ها به خوبی گرفته گردد. اگر آب سبزیجات کاملا گرفته گردد در زمان خرد شدن، سریع تر خرد خواهند شد. حالا سبزیجات را با دستگاه سبزی خردکن یا یک چاقوی کاملا تیز، به شکل ساطوری خرد کنید. البته می توانید به جای پیازچه از پیاز هم بهره ببرید. به شرط آن که پیاز را ریز و نگینی خرد نموده یا رنده کنید.
- مرحله سوم: در مرحله بعد به سراغ تخم مرغ ها رفته و آن ها را در یک ظرف مناسب بشکنید. سپس با همزن برقی آن ها را به خوبی هم بزنید تا سفیده و زرده با هم ترکیب شده و از لختی خارج شوند.
- مرحله چهارم: بعد از آن باید به سراغ کره بروید و آن را به روش بنماری با قرار دادن در یک ظرف و گذاشتن آن بر روی بخار آب کتری، ذوب کنید.
- مرحله پنجم: در ادامه کره ذوب شده را به تخم مرغ همزده اضافه نموده و خوب ترکیب کنید.
- مرحله ششم: در گام بعد گردوها را خرد نموده و با سبزیجات ساطوری خرد شده به ترکیب کره ذوب شده و تخم مرغ اضافه کنید. تمام مواد را مجدداً خوب هم بزنید تا یکدست شوند.
- مرحله هفتم: حالا آرد را در 2 الی 3 مرحله الک کنید. بعد از آن کم کم آرد را نیز به ترکیب سبزیجات و تخم مرغ اضافه کنید و هم بزنید.
- مرحله هشتم: در نهایت شما یک خمیر کاملاً یکدست خواهید داشت. دقت کنید که خمیر شما غلظت بالایی نداشته و زیاد سفت نباشد، این خمیر در ظاهر ماهیتی رقیق دارد.
- مرحله نهم: بعد از آماده شدن خمیر، یک تابه مناسب انتخاب کنید. درون آن روغن بریزید و مواد نان را درست مانند کوکو سبزی درون تابه ریخته و پهن کنید.
- مرحله دهم: حالا اجازه دهید تا خمیر نان شما به خوبی پخته گردد. این نان درست مانند سایر نان ها پف می نماید و به مدت زمان 20 دقیقه احتیاج دارد تا کاملا مغز پز گردد. توصیه میکنیم که درب تابه را با دم کنی ببندید. این کار یاری می نماید تا نان قماق مازندرانی شما به خوبی پف کند.
- مرحله یازدهم: بعد از اینکه یک طرف نان به خوبی پخته شد و تغییر رنگ داد، حالا باید خمیر نان را برگردانید تا سمت دیگر آن نیز به خوبی پخته شده و آماده گردد. طرز تهیه قماق به این شکل به انتها می رسد.
طرز تهیه این نان خوشمزه به انتها رسید و پیشنهاد می کنیم که بد از تهیه این نان، طرز تهیه کاک را نیز دنبال کنید.
چند نکته طلایی برای پخت نان محلی قماق مازندرانی
در این قسمت چند نکته مهم را برای تهیه برترین نان قماق مازندرانی به شما ارائه خواهیم کرد.
- نکته اول اینکه شما می توانید این نان را در مقدار های کوچک تر مانند کتلت و دانه دانه درون روغن قرار دهید.
- البته همانطور که گفتیم این امکان نیز وجود دارد که شما این نان را در قطعه های کوچک درون سینی فر قرار داده و به صورت سلامت و کاملا رژیمی آماده کنید.
- توصیه ما این است که اگر تصمیم گرفتید در طرز تهیه قماق به جای سبزیجات خشک از سبزیجات تازه بهره ببرید زیاد آن ها را ریز نکنید.
- شعله شما در زیر ظرف پخت نان باید حرارت ملایمی داشته باشد تا نان شما به خوبی مغز پز گردد.
- در صورت تمایل امکان حذف شکر از مواد اولیه نان قماق نیز وجود دارد.
- و در نهایت بهتر است که گردو را آسیاب یا بسیار خرد کنید تا در دهان و زیر دندان معین نباشد.
نان قماق محلی مازندران برای تمام ایران
در این مطلب طرز تهیه قماق مازندرانی همچون طرز تهیه انواع کیک و شیرینی با هم مرور کردیم. در حالت کلی شاید تصور کنید که تهیه نان در خانه سخت است و در نهایت نان خوبی آماده نخواهد شد، اما ما به شما توصیه می کنیم که حتما این نان را در منزل تهیه کنید و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید. در هر حال اگر تمایل به تهیه انواع نان و شیرینی در منزل نداشتید، می توانید با سفارش آنلاین شیرینی خبرنگاران این نان لذیذ را به راحتی در زمانی کوتاه درب منزل تحویل بگیرید.
منبع: اسنپ فود