چند تهرانی در سال گذشته بر اثر آلودگی هوا فوت کردند؟

به گزارش سفر به مالزی، تهران (پانا) - رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت با اشاره به شرایط آلودگی هوا در کشور و بویژه تهران، با استناد به قانون هوای پاک گفت اگر غلظت آلاینده های هوا از یک حدی بیشتر گردد باید تعطیلی هایی انجام گردد و کاهش ساعات کار ادارات را داشته باشیم و گلایه ما از کمیته کاهش آلودگی هوا و کمیته اضطرار شهر تهران این است که طبق دستورالعمل اقدام نمی نمایند.

چند تهرانی در سال گذشته بر اثر آلودگی هوا فوت کردند؟

به گزارش ایسنا، عباس شاهسونی گفت: در تهران به طور میانگین در سال 1399 تعداد 3751 مرگ منتسب به مواجهه با ذرات معلق اتفاق افتاده است و همه اهالی شهر تهران هم تحت تاثیر آلودگی هوا بوده اند.

وی اضافه نمود: مطالعات متعددی در جهان اجرا شده است که ارتباط بین مواجهه با آلودگی هوا و ابتلا به کرونا و مرگ ناشی از کرونا را اثبات نموده اند. در مطالعه ای که ما در تهران، تبریز و مشهد انجام داده ایم هم این ارتباط وجود داشت بخصوص با افزایش غلظت NO2 و ذرات PM2.5. در واقع مواجهه این دو ارتباط معناداری با افزایش تعداد موارد ابتلا و مرگ ناشی از کرونا داشت.

او درباره پیشنهادات وزارت بهداشت به دستگاه های مسئول نظیر شهرداری و سازمان محیط زیست، بیان نمود: معضل آلودگی هوا هر سال تکرار می گردد. پیشنهاد معین ما اجرای قانون پاک و قوانین مرتبط با آن است. تا زمانی که قانون هوای پاک اجرا نگردد عملا هیچ اتفاق مثبتی رخ نمی دهد. قانون هوای پاک برای این ابلاغ شد که به ما برای کاهش غلظت آلاینده های هوا یاری کند زیرا ما بحران آلودگی هوا را داشتیم و خواستیم با بروز رسانی آن در جهت بهبود شرایط گام برداریم. این قانون سال 1374 ابلاغ شده بود که مجددا در سال 1396 مورد بازنگری نهاده شد و مجددا ابلاغ شد.

وی با بیان اینکه هدف قانون هوای پاک کاهش غلظت آلاینده های هوا بود، ادامه داد: با اجرای این قانون قرار بود تعداد مرگ و بیماری های منتسب به آلودگی هوا کاهش یابد اما از سال 1396 تا سال جاری واقعا اتفاق مثبت و تغییر معینی در کاهش غلظت آلاینده های هوا رخ نداده است. حتی در برخی سال ها افزایش غلظت آلاینده ها هم رخ داد. در واقع عملا این قانون اثرگذاری چندانی نداشته است. قانون هوای پاک باید به درستی اجرا گردد و مسئولیت همه سازمان ها اعم از وزارت نیرو، وزارت نفت، وزارت کشور، سازمان محیط زیست و... که در قانون معین است، اجرایی گردد.

شاهسونی تاکید نمود: باید اولویت ها معین باشد و طبق این اولویت ها اقدامات لازم صورت گیرد. اولویت ما اکنون بحث خودروهای دیزلی، موتورسیکلت ها و منابع متحرک هستند که نیازمند اقدام عاجل است. سازمان محیط زیست باید نظارت دقیق تری داشته باشد و دستگاه ها را برای اجرای وظایف به خط کند.

او درباره بیشترین عامل آلودگی کلانشهرها، توضیح داد: منابع متحرک، خودروهای دیزلی و موتورسیکلت ها بیشترین نقش را در افزایش غلظت آلاینده های هوا دارند.

وی اضافه نمود: در آیین نامه فنی ماده 2 قانون هوای پاک وظایف نهادها کاملا معین است و اجرایی شدن آن یک همت جهادی از سوی مسئولین را می خواهد. از طرفی مردم هم می توانند یاری نمایند. بر اساس برآوردهای جهانی یک خانواده 4 نفره در طی یک سال 72 کلیوگرم ذرات معلق طی فعالیت های مختلفی که دارند فراوری می نمایند. تعداد زیادی موتورسیکلت در کشور داریم که تعداد اندکی از آنها معاینه فنی دارند و این کاری است که مردم باید انجام دهند و آن را جدی بگیرند تا به کاهش غلظت آلاینده های هوا یاری نمایند. با توجه به شرایط کرونا نمی توان خیلی مردم را تشویق به استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی کرد؛ چون در این بخش هم شرایط خوبی نداریم.

رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت، اظهار کرد: به مردم توصیه می کنیم کمتر خود را در مواجهه هوای آلوده قرار دهند و روزهایی که آلودگی هوا بیشتر است اگر کار ضروری ندارند، از منزل خارج نشوند. گروه های حساس و بیماران زمینه ای قلبی-عروقی، مبتلایان به دیابت، افراد چاق، سالمندان، بچه ها و زنان باردار تا حد امکان از منزل خارج نشوند. ورزشکاران در روزهایی که شرایط اضطراری اعلام می گردد فعالیت ورزشی را در فضای بسته انجام دهند زیرا هرچه فعالیت بیشتر گردد اندازه تنفس بیشتر می گردد و مواجهه با هوای آلوده نیز افزایش می یابد.

وی با اشاره به شرایط هواشناسی و خشکسالی که پیش بینی شده است، توضیح داد: اینها بیانگر این است که سال جاری و در ماه آذر افزایش غلظت آلاینده های هوا را داریم و شرایط مناسبی نخواهیم داشت. قانون هوای پاک و دستورالعمل اجرایی ماده 3 تبصره 3 قانون هوای پاک را داریم و در آنجا ذکر شده است که اگر غلظت آلاینده های هوا از یک حدی بیشتر گردد باید تعطیلی هایی انجام گردد و کاهش ساعات کار ادارات را داشته باشیم و گلایه ما از کمیته کاهش آلودگی هوا و کمیته اضطرار شهر تهران این است که طبق دستورالعمل اقدام نمی نمایند؛ در حالی که خواسته ما خارج از قانون نیست و می خواهیم اقداماتی انجام دهند که به حد شرایط ناسالم برای همه گروه ها نرسیم.

شاهسونی ادامه داد: از ابتدای هفته شرایط وارونگی و پایداری هوا را داشتیم که پیش بینی هم شده بود و غلظت آلاینده ها هم بالا بود. دستورالعمل اعلام می نماید وقتی چنین پیش بینی وجود دارد باید اگر شرایط ناسالم برای گروه های حساس است یک پله بالاتر یعنی ناسالم برای همه گروه ها را درنظر بگیریم و تصمیماتی نظیر کاهش ساعات کار ادارات و طرح زوج و فرد از درب منزل را درنظر بگیریم؛ درحالیکه اقدامات و تصمیمات کلی بوده و تاثیری در کاهش آلاینده ها ندارد.

او در انتها گفت: میانگین غلظت ذرات معلق PM2.5 در شهرهای کشور در سال قبل 29 میکروگرم بر متر مکعب بوده است که تقریبا 6 برابر رهنمود سازمان جهانی بهداشت است. در سال 1399 شهرهای زابل، تهران، اهواز، اصفهان و مشهد بالاترین غلظت ذرات معلق را داشتند.

منبع: خبرگزاری پانا
انتشار: 17 دی 1400 بروزرسانی: 17 دی 1400 گردآورنده: tour-malaysia.ir شناسه مطلب: 1423

به "چند تهرانی در سال گذشته بر اثر آلودگی هوا فوت کردند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چند تهرانی در سال گذشته بر اثر آلودگی هوا فوت کردند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید