برای هر دهه از زندگی چه تغذیه ای بهتر است؟

به گزارش سفر به مالزی، باشگاه خبرنگاران/ برنامه غذایی هر فرد در هر دهه زندگی متفاوت است زیرا احتیاج بدن تغییر خواهد نمود.

برای هر دهه از زندگی چه تغذیه ای بهتر است؟

داشتن تغذیه ای سالم همیشه مهم است. برنامه غذایی هر فرد در هر دهه زندگی متفاوت است زیرا احتیاج بدن در هر دهه تغییر می نماید آنچه بدن در جوانی به آن احتیاج دارد دیگر در دوران پیری مورد احتیاج او نیست. تغذیه ما باید متناسب با سن و سالمان باشد و این یک قانون است، در غیر این صورت سلامت ما به خطر خواهد افتاد. همانطور که یک کودک 1 ساله از خوردن بعضی غذاها منع می گردد، یک خانم یا آقا مسن نیز باید مراقب تغذیه خود باشد.

دهه 20

زمانی که وارد دهه 20 زندگی مان می شویم، بی شک زمان بیشتری را بیرون از خانه می گذرانیم. از طرفی هنوز مهارت لازم را برای پخت و پز در خانه نداریم، در این صورت شاید به رژیم غذایی خود نیز اهمیت چندانی ندهیم. اما رژیم غذایی مخصوص به این سن خیلی هم سخت نیست. مصرف روزانه 2 واحد میوه و 5 واحد سبزی، سیب زمینی شیرین، شکلات تلخ، ماست به جای بستنی، مرغ پخته، غذاهای سرشار از چربی های امگا 3 و اسید فولیک مانند اسفناج، گردو، ماهی قزل آلا و دانه های چیا کافی است تا سلامت جسمانی خود را حفظ کنید.

دهه 30

از آنجا که بیشتر خانم ها در دهه 30 زندگی بچه دار می شوند، به همین دلیل باید بدن آن ها در سلامت کامل باشد. مصرف غلات غنی شده به اضافه فولات، آهن، کلسیم یا جو دو سر به همراه آجیل برای خانم ها در این سن ضروری است.

آقایانی که در دهه 30 زندگی شان به سر می برند، با توجه به کاهش فعالیت های بدنی شان، معمولا اضافه وزن پیدا خواهند کرد. برای جلوگیری از این شرایط باید مقدار غذاهای مصرفی خود را با میزان فعالیت بدنی شان هماهنگ نمایند تا از چاقی به خصوص در ناحیه شکم، جلوگیری گردد. تراکم چربی در این ناحیه از بدن خطر ابتلا به بیماری هایی همچون بیماری قلبی، دیابت و فشار خون را بالا می برد. از این رو افزایش مصرف سبزیجات و کاهش گوشت و کربوهیدرات ها یکی از ساده ترین راه ها برای کم کردن کالری و جلوگیری از اضافه وزن است. غذاهایی که باعث ماهیچه سازی می شوند مانند تخم مرغ، دانه چیا، آجیل، محصولات سویا، سینه مرغ، ماست، در صورت لزوم، مصرف مکمل های کلسیم و پروتئین برای آن ها ضروری است.

دهه 40 و 50

هر چه سن بالاتر رود، بیشتر باید به احتیاجهای غذایی بدنمان توجه کنیم. مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان از ضروریات برنامه غذایی در این سن است. تا جایی که می توانید از غذاهایی با رنگ های متنوع مصرف کنید تا آنتی اکسیدان های بیشتری به دست آورید. وجود آنتی اکسیدان از بیماری هایی همچون آلزایمر، بیماری های قلبی و به همان نسبت سرطان ها جلوگیری می نماید. از آنجا که سرعت متابولیسم بدن در این دوران کاهش می یابد، احتمال افزایش وزن بالا می رود، بنابراین مصرف میوه و سبزیجات با کالری کمتر و همچنین ورزش بیشتر توصیه می گردد.

با جایگزین کردن چربی های اشباع شده با چربی های غیراشباع، میزان استرول های گیاهی در بدن افزایش می یابد که خود موجب کاهش کلسترول می گردد. به عنوان مثال میوه، سبزی، آجیل و عدس می تواند در کنترل کلسترون و کاهش وزن موثر باشد. برای تنظیم سطح قند خون و تقویت سوخت و ساز بدن بهتر است افراد کلم بروکلی، غلات کامل و سیب زمینی با پوست، میوه، در صبح هم پروتئین مصرف نمایند.

منبع: همگردی
انتشار: 1 خرداد 1399 بروزرسانی: 1 خرداد 1399 گردآورنده: tour-malaysia.ir شناسه مطلب: 408

به "برای هر دهه از زندگی چه تغذیه ای بهتر است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "برای هر دهه از زندگی چه تغذیه ای بهتر است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید