ارتقای دانش مرمتی در ایران به کمک ایسکارسا
به گزارش سفر به مالزی، اعضای کمیته بین المللی آنالیز و بازسازی سازه های میراث معماری، برای به اشتراک گذاشتن تجربیات خود در زمینه بازسازی آثار تاریخی، به ایران آمدند.
ایسکارسا، کمیته علمی بین المللی بررسی و بازسازی سازه های میراث معماری است که در سال 1996 و به ریاست جورجو کروجی تاسیس شد. در این کمیته، متخصصان رشته های مختلف از کشورهای متفاوت جهان، علم و تجربه خود را در رشته های بازسازی و سازه های میراث معماری به اشتراک می گذارند. اعضای این کمیته، پس از تایید از سمت موسسه ایکوموس کشور مربوطه، به کمیته معرفی شده و پس از تایید صلاحیت، به عنوان عضو کمیته انتخاب می شوند.
کشور ایران نیز پس از چند سال عضویت در این کمیته، اکنون توانسته است برای نخستین بار، کارگاه آموزشی بازسازی و استحکام بخشی بناهای تاریخی را با همکاری ایسکارسا (گروه بین المللی تحلیل و بازسازی سازه های میراث معماری) و اداره کل میراث فرهنگی استان تهران برگزار کند. در این کارگاه، کارشناسان داخلی و خارجی به مدت سه روز از تاریخ 28 مهرماه، در سالن شهید مدرس در وزارت دارایی، جنب کاخ گلستان تهران، شرکت داشته اند.
از جمله مباحث این دوره آموزشی، ضوابط و استانداردهای بین المللی حفاظت، مطالعات آرشیوی و مداخله تاریخجه بنا در بازسازی آن، روش های مستندسازی مطالعات هندی آسیب نگاری، روش های ساده تشخیص غیر مخرب و رفتار عناصر سازه ای در برابر بارها، روش های مداخله، روش های تشخیص آسیب ها و ارزیابی سازه ای و تحلیل سازه ای از طریق اعضای ایسکارسا تشریح شد . بازسازی مدرسه سپهسالار قدیم و بناهای دیگر نیز از طریق کارشناسان ایرانی به عنوان نمونه مورد بررسی قرار گرفت.
اساتید سازه و بازسازی شرکت کننده در این کارگاه ها در قالب دو گروه به استان های اصفهان، خوزستان، زنجان، سمنان، فارس، قزوین، لرستان و همدان سفر کرده و مسائل سازه ای بناهایی مانند سازه های آبی شوشتر، آرامگاه دانیال نبی در شوش، پل قدیم دزفول و قلعه شوش، میدان نقش جهان، سی و سه پل، مسجد جامع همدان، پل گاومیشان، و قلعه فلک الافلاک در استان لرستان را از نزدیک بررسی خواهد کرد.
عکس: خبرگزاری مهر
منبع: کجارو / خبرگزاری مهر